Maltās gaļas bumbiņas pikantā mērcē jeb 'kofta curry'
Foto: Shutterstock
1.0000 1
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Sulīgas maltās gaļas bumbiņas jeb koftas pikantā dārzeņu karija mērcē būs īsts baudījums austrumniecisku garšu cienītājiem.

Sajauc malto gaļu ar baltmaizi, sakapātu sīpolu, 1 ĒK kapāta ķiploka, 1 ĒK svaiga, rīvēta ingvera, kanēli, maltu lauru lapu pulveri, kardamona pulveri un 2 krustnagliņām. Masu jauc, līdz tā kļūst viendabīga. Izņem krustnagliņas un vēlreiz labi izmīca.

Olu sakuļ, piejauc gaļas masai un vēlreiz izmīca. No masas gatavo gaļas bumbiņas un sakarsētā sviestā apcep tās, līdz bumbiņas ir brūnas.

Palikušos sasmalcinātos sīpolus apcep 1/2 tasē sviesta, līdz tie kļūst zeltaini, tad pievieno atlikušos sasmalcinātos ķiplokus un rīvēto ingveru. Cep 2–3 minūtes. Pievieno sakapātus tomātus (var izmantot arī tomātus savā sulā) un labi visu izmaisa, pievieno sāli, kurkumu, čili piparus, ūdeni un uz vidējas uguns atstāj 15 minūtēs gatavoties.

Pēc tam masai pievieno gaļas bumbiņas, visu uzkarsē līdz burbulim un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl 15 minūtes. Dekorē ar kinzas lapiņām un pasniedz ar karstiem rīsiem.

Recepte: Cāļa Virtuve

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form