Maltās gaļas bumbiņas pikantā mērcē jeb 'kofta curry'
Foto: Shutterstock
3.0000 2
2 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
300 g
300 g maltā gaļa
maltā gaļa
0.25 tase
0.25 tase malta baltmaize
malta baltmaize
4 gab.
4 gab. sīpoli (lieli)
sīpoli (lieli)
2 ĒK
2 ĒK sasmalcināi ķiploki
sasmalcināi ķiploki
2 ĒK
2 ĒK ingvers, svaigs
ingvers, svaigs
2 gab.
2 gab. krustnagliņas
krustnagliņas
1/3 TK
1/3 TK kanēlis
kanēlis
1/3 TK
1/3 TK lauru lapas, pulveris
lauru lapas, pulveris
1 TK
1 TK kurkuma
kurkuma
1 TK
1 TK Čili, svaigs
Čili, svaigs
1 šķipsna
1 šķipsna kardamons, malts
kardamons, malts
1 gab.
1 gab. olas
olas
2 gab.
2 gab. tomāti (lieli)
tomāti (lieli)
100 g
100 g sviests (var aizstāt ar eļļu vai gī sviestu)
sviests (var aizstāt ar eļļu vai gī sviestu)
150-200 ml
150-200 ml ūdens
ūdens
 
sāls
sāls
1 sauja
1 sauja kinza
kinza
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Lieldienu receptes
  • Gaļas ēdieni
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Sulīgas maltās gaļas bumbiņas jeb koftas pikantā dārzeņu karija mērcē būs īsts baudījums austrumniecisku garšu cienītājiem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc malto gaļu ar baltmaizi, sakapātu sīpolu, 1 ĒK kapāta ķiploka, 1 ĒK svaiga, rīvēta ingvera, kanēli, maltu lauru lapu pulveri, kardamona pulveri un 2 krustnagliņām. Masu jauc, līdz tā kļūst viendabīga. Izņem krustnagliņas un vēlreiz labi izmīca.

    Olu sakuļ, piejauc gaļas masai un vēlreiz izmīca. No masas gatavo gaļas bumbiņas un sakarsētā sviestā apcep tās, līdz bumbiņas ir brūnas.

    Palikušos sasmalcinātos sīpolus apcep 1/2 tasē sviesta, līdz tie kļūst zeltaini, tad pievieno atlikušos sasmalcinātos ķiplokus un rīvēto ingveru. Cep 2–3 minūtes. Pievieno sakapātus tomātus (var izmantot arī tomātus savā sulā) un labi visu izmaisa, pievieno sāli, kurkumu, čili piparus, ūdeni un uz vidējas uguns atstāj 15 minūtēs gatavoties.

    Pēc tam masai pievieno gaļas bumbiņas, visu uzkarsē līdz burbulim un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl 15 minūtes. Dekorē ar kinzas lapiņām un pasniedz ar karstiem rīsiem.

    Recepte: Cāļa Virtuve

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.
    Lasi vēl
     

    Comment Form