Maltīte ķīniešu gaumē ar vistiņu, 'roltoniem' un krāsainiem dārzeņiem
Foto: DELFI
4.2000 5
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
2
2 "Rollton" nūdeļu paciņas
"Rollton" nūdeļu paciņas
2
2 sarkanie sīpoli
sarkanie sīpoli
6
6 atkauloti vistu šķiņķi bez ādas
atkauloti vistu šķiņķi bez ādas
1
1 sarkanā paprika
sarkanā paprika
1
1 burkāns
burkāns
1
1 neliels brokolis
neliels brokolis
1 sauja
1 sauja šampinjoni
šampinjoni
 
rapšu eļļa cepšanai
rapšu eļļa cepšanai
Mērcei
4
4 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
3
3 svaigs ingvers (cm)
svaigs ingvers (cm)
8 ĒK
8 ĒK sojas mērce
sojas mērce
4 ĒK
4 ĒK kečups
kečups
140 ml
140 ml ūdens
ūdens
1 ĒK
1 ĒK medus
medus
1/2
1/2 citrona sula
citrona sula
1 ĒK
1 ĒK ciete
ciete
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Dārzeņu ēdieni
  • Makaronu ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Ķīniešu nacionālā virtuve
  • Laikietilpīgākais process, gatavojot šo ēdienu, ir dārzeņu un gaļas sasmalcināšana. Šis darbiņš noteikti jāpaveic pirms pannas likšanas uz uguns, lai neiedzīvotos stresā un nepiededzinātu ēdienu, mēģinot darīt vairākus darbus vienlaicīgi. Kad viss sagatavots un nolikts pa ķērienam, ēdiens ķīniešu gaumē būs gatavs nieka padsmit minūšu laikā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sagatavo dārzeņus cepšanai. Sīpolus nomizo, sagriež palielos kvadrātiņos. Burkānu nomizo, gareniski pārgriež uz pusēm, slīpi sagriež plānās plāksnītēs. Sēnes sagriež šķēlītēs. Paprikai izņem sēklotni, sagriež papriku kvadrātiņos. Brokolim atdala rozetes, katru pārgriež uz pusēm. Gaļu sagriež gabaliņos.

    Gatavo mērci; ingveru un ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves, liek bļodiņā. Pievieno pārējās sastāvdaļas, samaisa, līdz mērce ir viendabīga.

    No ātri pagatavojamo nūdeļu jeb "roltonu" paciņām izņem tikai nūdeles. Liek bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni.

    Sagatavo pannu un katlu.

    Pannā uzkarsē eļļu, uz lielas uguns liek cepties sīpolus, apmaisot tos ar koka lāpstiņu, lai nepiedeg. Cep ne ilgāk kā 1-1,5 minūti, tad liek sīpolus katliņā, uzliek katlam vāku. Atkal lej pannā eļļu un ātri apcep nākamo sastāvdaļu, liek to katliņā. Tā turpina, kamēr visas sastāvdaļas apceptas un saliktas katlā. Kā pēdējo cep gaļu, to apcepot nedaudz ilgāk nekā pārējās sastāvdaļas, līdz gaļa ir gatava.

    Nūdelēm nolej ūdeni, liek tās pannā, pārlej ar mērci (mērci pirms liešanas pannā apmaisa, lai izvairītos no cietes nogulsnēšanās), apmaisot cep, līdz nūdeles piesūkušās ar mērci un mainījušas krāsu. Tad pievieno tās katliņa saturam, visu samaisa, uzkarsē, liek bļodiņās un pirms pasniegšanas pārkaisa ar kapātiem lociņiem vai grauzdētām sezama sēklām.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form