Foto: Shutterstock
Mandeļu kūka ar vārīto krēmu - īpašā jubilejas kūka, ko varam pagatavot mājās.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
180 gsasmalcinātas mandeles250 gcukurs100 gmilti130 gsviests5 gab.olas35 mlkonjaks100 gievārījums60 gmandeļu pārslas ogas dekoram vaniļa6 gab.olu dzeltenumi500 mlpiens60 gpūdercukurs1 ĒKrīsu milti

Sagatavošana

1

Izkausē sviestu. Sviestu ar cukuru un vaniļu saputo līdz krēmveida konsistencei. Pa vienai pievieno olas, samaltās mandeles, konjaku un miltus. Mīklu kārtīgi samaisa.

2

Apaļo tortes formu var izklāt ar cepampapīru. Mīklu lej formā un cep apmēram 35 – 40 minūtes 160*C.

3

Pienu izsilda līdz vārīšanās temperatūrai.

4

Olas dzeltenumus kārtīgi sakuļ ar pūdercukuru, līdz masa kļūst gaišāka un palielinās nedaudz tilpumā. Nepārtraucot maisīt, pievieno miltus un karsto pienu.

5

Trauku ar krēmu liek uz nelielas uguns karsēties, nepārtraukti maisot, sagaidīt līdz krēms sabiezē.

6

Biskvītu sagriež divās daļās. Pirmo biskvīta kārtu pārziež ar ievārījumu, tad ar vārīto krēmu.

7

Liek otru biskvītu virsū. Pārlej ar atlikušo krēmu. Nolīdzina krēmu.

8

Kūku dekorē ar ogām un mandeļu pārslām.

Iesūtīja: XP

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!