Asais ananasu un mango čatnijs ar kurkumu
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 ĒK
2 ĒK augu eļļa
augu eļļa
1 gab.
1 gab. liels sīpols
liels sīpols
1 gab.
1 gab. sarkanā paprika
sarkanā paprika
1 gab.
1 gab. sarkanais čili pipars
sarkanais čili pipars
3 gab.
3 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 1/2 TK
1 1/2 TK rīvēts ingvers
rīvēts ingvers
1 ĒK
1 ĒK koriandra sēklas
koriandra sēklas
1/2 TK
1/2 TK kurkuma
kurkuma
1 gab.
1 gab. kanēļa standziņa
kanēļa standziņa
2 gab.
2 gab. lieli mango
lieli mango
1 gab.
1 gab. neliels ananass
neliels ananass
1 TK
1 TK sāls
sāls
200 g
200 g pūdercukurs vai Muskovado cukurs
pūdercukurs vai Muskovado cukurs
150 ml
150 ml ābolu etiķis
ābolu etiķis
  • Ass un pikants ēdiens
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Dažādi
  • Ievārījumi, džemi un marmelādes
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Garšvielām bagāts konservētais gardums, kurā asais mijas ar saldo. Čatnijs ir viens no Dienvidāzijas gardumiem, kas ir ļoti līdzīgs ievārījumam – ziežams uz maizītēm, pasniedzams pie uzkodām, gaļas ēdieniem un rīsu ēdieniem.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Lielā katlā uzkarsē eļļu uz vidējas uguns. Pievieno tai sasmalcinātu sīpolu un cep ar uzliktu vāku aptuveni desmit minūtes.

    Pēc tam pievieno sīpoliem sasmalcinātu papriku, čili piparu, kuram izņemtas sēkliņas, saspiestas ķiploku daiviņas, ingveru, saberztas koriandra sēkliņas, kurkumu un kanēļa standziņu. Visas sastāvdaļas dažas minūtes apcep.

    Ņem mango, nomizo un mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. To pašu izdara ar ananasu. No diviem lieliem mango vajadzētu iegūt aptuveni kilogramu augļa mīkstuma, bet ananasa – 500 gramus.

    Mango un ananasa gabaliņus liek katlā pie garšvielām, pievieno sāli, cukuru un ābolu etiķi. Visu sautē aptuveni 45-60 minūtes, ik pa laikam apmaisot, līdz masa ir bieza un no tās izdalās sīrups.

    Kad čatnijs gatavs, to liek siltās, sterilizētās burciņās. Burku vāciņus cieši noslēdz, apgāž otrādi un ļauj konservētajam gardumam atdzist.

    Labu apetīti!

    Tasty.lv padoms: čatniju noslēgtu burciņās glabā vēsā vietā vai ledusskapī un izlieto mēneša laikā. Ja nav pieejamas visas nepieciešamās garšvielas, asumam var izmantot vienu līdz divas ēdamkarotes karija pastas vai pulvera.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form