Marinētas baravikas
Foto: Privātais arhīvs
4.4286 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Pārbaudītu baraviku marinādes recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Iveta Penele.

Stingras, nelielas baravikas notīra, sadala lielos gabalos (pavisam mazās atstāj nesagrieztas), liek aukstā ūdenī, pievieno sālu un etiķa esenci vai citronskābi, lai sēnes nekļūtu tumšas.

No ūdens vārīšanās sākuma vāra 5 minūtes,tad sēnes nokāš un noskalo zem tekoša auksta ūdens (tas mazinās glumumu). Katlā lej marinādes ūdeni, pievieno sāli, cukuru, liek iekšā sēnes un vāra 20 minūtes.

Tad pievieno etiķi un pavāra vēl 10 minūtes.

Katrā izkarsētā 0.7 l burkā liek 2 krustnagliņas, 10 melnos graudu piparus, 4 smaržīgos piparus, 1 lauru lapu un 1 ķiploka daiviņu.

Pilda sēnes ar visu marinēdi burkās, aizskrūvē, apgriež burkas otrādi, sasedzu ar segu, līdz atdziest. Ziemā stāv pat bez likšanas pagrabā ļoti labi.

Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!).

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form