Marinētas baravikas
Foto: Privātais arhīvs
4.0000 16
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
2 kg
2 kg baravikas
baravikas
sauja
sauja sāls
sāls
 
ūdens
ūdens
1 ĒK
1 ĒK etiķa esence vai citronskābe
etiķa esence vai citronskābe
 
krustnagliņas
krustnagliņas
 
lauru lapas
lauru lapas
 
melnie graudu pipari
melnie graudu pipari
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
 
ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
Marinādei
1 l
1 l ūdens
ūdens
70-100 ml
70-100 ml etiķis
etiķis
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pārbaudītu baraviku marinādes recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Iveta Penele.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Stingras, nelielas baravikas notīra, sadala lielos gabalos (pavisam mazās atstāj nesagrieztas), liek aukstā ūdenī, pievieno sālu un etiķa esenci vai citronskābi, lai sēnes nekļūtu tumšas.

    No ūdens vārīšanās sākuma vāra 5 minūtes,tad sēnes nokāš un noskalo zem tekoša auksta ūdens (tas mazinās glumumu). Katlā lej marinādes ūdeni, pievieno sāli, cukuru, liek iekšā sēnes un vāra 20 minūtes.

    Tad pievieno etiķi un pavāra vēl 10 minūtes.

    Katrā izkarsētā 0.7 l burkā liek 2 krustnagliņas, 10 melnos graudu piparus, 4 smaržīgos piparus, 1 lauru lapu un 1 ķiploka daiviņu.

    Pilda sēnes ar visu marinēdi burkās, aizskrūvē, apgriež burkas otrādi, sasedzu ar segu, līdz atdziest. Ziemā stāv pat bez likšanas pagrabā ļoti labi.

    Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!).

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form