Lieldienu galda klasika, protams, ir krāsotas olas, taču šiem pavasara svētkiem piestāv prieks un līksmība, tāpēc pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone kopā ar "Elvi" aicina mazliet parotaļāties, sarūpējot svētku galdam netradicionālākus ēdienus. Iemarinē mazās paipalu oliņas, ko baudīt kopā ar kraukšķīgiem redīsiem, un baudi svētkus!
360Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Marinētām olām: paipalu olas1 TKsāls200 mlbaltvīna etiķis200 mlūdens30 gcukurs1 ĒKsinepju sēklas1 gab.uz pusēm pārgriezta ķiploka daiviņa pēc garšasčili pārslas0.5 TKkoriandra sēklas svaigas dilles, timiāns Redīsiem:30 gredīsi100 gmīksts sviests100 gkrēmsiers pēc garšassāls1 TKzaļumi (derēs timiāna vai rozmarīna lapiņas, smalki kapāti lociņi vai maurloki)

Sagatavošana

1

Pagatavo cieti vārītas paipalu olas - liec olas verdošā ūdenī un vāri precīzi 5 minūtes, tad nokās verdošu ūdeni un pārliec olas aukstā ūdenī.

2

Sajauc visas olu marinādes sastāvdaļas stikla traukā vai burciņā.

3

Nolobi olas, liec marinādē, noklāj ar vāku vai pārtikas plēvi un novieto ledusskapī uz vismaz 12 stundām (bet var atstāt marinādē līdz 3 dienām).

4

Nogriez redīsiem saknes. Ja redīsi ir ar lakstiem – nogriez lapas, bet nelielu laksta daļu atstāj klāt. Pārgriez redīsus uz pusēm.

5

Pagatavo krēmu - saputo sviestu ar sāli un zaļumiem, pievieno krēmsieru, saputo visu līdz viendabīgai masai.

6

Sapildi maisījumu konditorejas maisā un izspied nedaudz krēma uz redīsu apakšējām pusītēm. Liec krēmam virsū redīsu lakstu pusītes. Novieto ledusskapī uz vismaz 30 minūtēm, lai krēms sacietē.

*Gatavas marinētās olas var nokrāsot, atstājot olas uz brīdi dabisku krāsvielu šķīdumā. Violetai krāsai izmanto sarkano kāpostu novārījumu, dzeltenai krāsai sajauc burkānu sula ar 1 ēdamk. karija pulvera un 1 tējk. kurkumas pulvera, purpura krāsai - biešu sulu ar nedaudz etiķa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!