Marinētas sēnes ar citronu bez pasterizēšanas
Foto: Privātais arhīvs
3.3333 6
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg sēnes
sēnes
200 ml
200 ml ūdens
ūdens
0.5 ĒK
0.5 ĒK sāls
sāls
3 ĒK
3 ĒK cukurs
cukurs
 
citronu sula
citronu sula
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Mazkaloriju ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Marinēšana
  • Pasaules Virtuve
  • "Gribu padalīties ar recepti, ko izmēģināju un neesmu vīlusies – marinētas sēnes ar citronu bez pasterizēšanas. Šodien atvērām pirmo burciņu no pagājušā gada krājumiem. Super garšīgs rezultāts!" tā savu recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Svetlana Umnagina.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sēnes notīra, noskalo, sagriež gabaliņos un liek katlā. Izspiež sulu no viena liela vai diviem maziem citroniem, pievieno katla saturam.

    Visu pārlej ar ūdeni, pieliek sāli, cukuru, apmaisa un karsē. Kad šķidrums sāk burbuļot, uz vidēji lielas liesmas vāra sēnes 15-20 minūtes.

    Pilda sterilizētās burkās, aizvāko, apgāž, sasedz un atdzesē.

    Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form