Marinēti bērzlapju 'poķīši'
Foto: Privātais arhīvs
3.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
 
bērzlapes
bērzlapes
 
sāls
sāls
 
ūdens
ūdens
Marinādei:
1 l
1 l ūdens
ūdens
1.5 ĒK
1.5 ĒK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
1-2
1-2 ķiploku daiviņas
ķiploku daiviņas
1
1 lauru lapa
lauru lapa
2-3
2-3 melnie graudu pipari
melnie graudu pipari
220 ml
220 ml etiķis 9%
etiķis 9%
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Latviešu nacionālā virtuve
  • Pārbaudītu recepti "Tasty" izsludinātajam konkursam, kura galvenā balva ir virtuves piederumu komplekts konservēšanai, piesaka Linda Saktiņa-Plūme.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Notīra sēnes, liek katlā, pārlej ar ūdeni, kam pievienota krietna šķipsna sāls. Kad ūdens sāk vārīties, sēnes vāra minūtes 20, tad nokāš.

    Gatavo marinādi. Katlā lej ūdeni pievieno sāli, cukuru, lauru lapu, piparus un vāra, līdz ūdens ir verdošs (ja nepieciešams, marinādes sastāvdaļas var dubultot vai trīskāršot).

    Pievieno etiķi. novārītās sēnes un vāra vēl 20 minūtes. Karstu salej b

    Karstu salej izkarsētās burkās, aizvāko un atdzesē. Glabā vēsumā.

    Ja arī tev padomā ir kāda pārbaudīta recepte, neturi sveci zem pūra – padalies ar recepti komentāros, raksti mums: receptes@delfi.lv vai atsūti recepti, izmantojot "Tasty" recepšu pievienošanas formu (un, iespējams, tieši tu laimēsi vērtīgu balvu – "Tescoma" virtuves piederumu komplektu konservēšanai!

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form