Foto: Maruta F
"Ja vajag uz pusdienām marinētus gurķus, bet pa rokai tikai svaigi, tad trīs stundās viss notiek," saka receptes autore Maruta Funta. "Pagatavošana ir atkarīga no roku veiklības – cik ātri ripiņas var sagriezt. Bet nu patiešām - žvīks un žvāks, un ir marinēti!"

Mērvienības un daudzumi nav cieši noteikti – jo neba ziemas glabāšanai, bet ātrai noēšanai taisīts! Viegli un eleganti. Galvenais, nepārspīlēt ar sāli un etiķi. Visu jādara vairāk pēc sajūtām – šajā receptē katrs var būt brīvs savā lidojumā pretī marinētajiem gurķiem!

180Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

8 gab.īsie gurķi1 gab.sīpols2 gab.ķiploka daiviņas1 glāzeūdens glāzeetiķis2 ĒKsāls2 ĒKcukurs pēc garšasmelnie graudu pipari pēc garšassmaržīgie pipari pēc garšaslauru lapas1 saujalakši

Sagatavošana

1

Ņēmu 8 mazos gurķus, ļoti pavirši nomizoju (var vispār nemizot), sagriezu ripiņās. (Var griezt arī daiviņās, kā vēlas.) Sagriezu lakšus, nokasīju pārl gurķiem..

2

Tad vēl sagriež sīpolu ripuļos, ķiploku (es ņēmu divas daiviņas, bet, ja grib stingrāku elpu, var ņemt vairāk).

3

Marinādei - glāze ūdens, 1/3 glāze etiķa (var ņemt ābolu etiķi, var citu), 1-2 ēdamkarotes sāls, 1-3 tējkarotes cukura (var likt medu), melnos graudu piparus, smaržīgos piparus, lauru lapas.

4

Marinādi uzvāra, nedaudz pavāra iekšā sīpolus un ķiplokus. . Pēc uzvārīšanas pielej etiķi.

5

Aplej gurķu ripiņas. Izvēlieties trauku, kurā marināde pilnībā nosegs gurķus. Var likt klāt arī paprikas škēlītes, ja grib ķiršu tomātus iemest iekšā. Ja grib pieliek sinepju graudus - tad etiķi mazāk.

6

Atstāj atdzist. Tad ieliek ledusksskapī, lai savelkas garšas kopā. Un viss! Ēdams pēc pāris stundām.

Lai garšīgi un kraukšķīgi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!