Marinēti pavasara gurķīši ar lakšiem trīs stundās
Foto: Maruta F
0 0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
8 gab.
8 gab. īsie gurķi
īsie gurķi
1 gab.
1 gab. sīpols
sīpols
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
1 glāze
1 glāze ūdens
ūdens
1/3 glāze
1/3 glāze etiķis
etiķis
2 ĒK
2 ĒK sāls
sāls
2 ĒK
2 ĒK cukurs
cukurs
pēc garšas
pēc garšas melnie graudu pipari
melnie graudu pipari
pēc garšas
pēc garšas smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
pēc garšas
pēc garšas lauru lapas
lauru lapas
1 sauja
1 sauja lakši
lakši
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Etiķa marinādes
  • Marinēšana
  • Viegla vasaras maltīte
  • Pasaules Virtuve
  • "Ja vajag uz pusdienām marinētus gurķus, bet pa rokai tikai svaigi, tad trīs stundās viss notiek," saka receptes autore Maruta Funta. "Pagatavošana ir atkarīga no roku veiklības – cik ātri ripiņas var sagriezt. Bet nu patiešām - žvīks un žvāks, un ir marinēti!"

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Mērvienības un daudzumi nav cieši noteikti – jo neba ziemas glabāšanai, bet ātrai noēšanai taisīts! Viegli un eleganti. Galvenais, nepārspīlēt ar sāli un etiķi. Visu jādara vairāk pēc sajūtām – šajā receptē katrs var būt brīvs savā lidojumā pretī marinētajiem gurķiem!

    Ņēmu 8 mazos gurķus, ļoti pavirši nomizoju (var vispār nemizot), sagriezu ripiņās. (Var griezt arī daiviņās, kā vēlas.) Sagriezu lakšus, nokasīju pārl gurķiem..

    Tad vēl sagriež sīpolu ripuļos, ķiploku (es ņēmu divas daiviņas, bet, ja grib stingrāku elpu, var ņemt vairāk).

    Marinādei - glāze ūdens, 1/3 glāze etiķa (var ņemt ābolu etiķi, var citu), 1-2 ēdamkarotes sāls, 1-3 tējkarotes cukura (var likt medu), melnos graudu piparus, smaržīgos piparus, lauru lapas.

    Marinādi uzvāra, nedaudz pavāra iekšā sīpolus un ķiplokus. . Pēc uzvārīšanas pielej etiķi.

    Aplej gurķu ripiņas. Izvēlieties trauku, kurā marināde pilnībā nosegs gurķus. Var likt klāt arī paprikas škēlītes, ja grib ķiršu tomātus iemest iekšā. Ja grib pieliek sinepju graudus - tad etiķi mazāk.

    Atstāj atdzist. Tad ieliek ledusksskapī, lai savelkas garšas kopā. Un viss! Ēdams pēc pāris stundām.

    Lai garšīgi un kraukšķīgi!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Lai ierobežotu dezinformācijas kampaņu izplatību, portāls "Delfi" apturējis iespēju komentēt rakstus
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form