Foto: Shutterstock
Pēc šīs receptes gatavotie tomāti sanāk īpaši aromātiski, pateicoties seleriju zaļumiem un katrā tomātā iespiestajai ķiploka daiviņai.
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

tomāti ķiploka daiviņas, notīrītas selerijas vai pētersīļu zaļumi2 lūdens2 ĒKsāls8 ĒKcukurs100 mletiķis (9%)

Sagatavošana

1

Tomātiem izgriež zaļo serdi pie kātiņa un tās vietā ieliek ķiploka daiviņas pusīti. Burkas apakšā liek selerijas, kārtu ar tomātiem, atkal kārtu seleriju, tomātus, un tā, līdz burka pilna. Virsējā kārtā liek selerijas.

2

Pagatavo marinādi. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli, cukuru un samaisa. Verdošo marinādi lej burkās, pagaida 10 - 15 minūtes un marinādi nolej. Marinādi atkal uzvāra, pievieno etiķi un atkal pārlej tomātus. Burkas aizvāko, apgriež ar vākiem uz leju un atdzesē.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!