Banānu un valriekstu mini kēksi
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
125 g
125 g sviests (ist. temp.)
sviests (ist. temp.)
250 g
250 g Muskovado cukurs
Muskovado cukurs
300 g
300 g milti
milti
1 TK
1 TK soda
soda
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
2
2 olas
olas
4 ĒK
4 ĒK piens
piens
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
4
4 banāni (samīcīti)
banāni (samīcīti)
100 g
100 g valrieksti
valrieksti
Glazūrai:
6 ĒK
6 ĒK pūdercukurs
pūdercukurs
1 ĒK
1 ĒK ūdens
ūdens
Piederumi:
12
12 mazās maizes formas (piemēram, vienreizējās alumīnija vai stingra kartona)
mazās maizes formas (piemēram, vienreizējās alumīnija vai stingra kartona)
 
konditorejas tūta
konditorejas tūta
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Kēksi
  • Maize
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pasaules Virtuve
  • Ziemassvētkiem strauji tuvojoties, dažādi saldumi un kārumi, kurus uzdāvināt draugiem, radiem un kolēģiem, kļūst arvien aktuālāki. Lūk, vēl viena garda ideja, kuru pagatavot pašam un pēc tam iesaiņot skaistā paciņā – banānu un valriekstu kūkas vai maizes kukulīši, ja tā labpatīk tos dēvēt.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

    Sviestu un gaiši brūno cukuru ieliek bļodā un sakuļ, līdz abas sastāvdaļas kārtīgi sajauktas. Piesijā klāt miltus, sodu un sāli.

    Citā traukā sakuļ olas, pienu, citronu sulu un vaniļas ekstraktu. Pēc tam šķidrumu lej klāt miltu masai. Visu kārtīgi samaisa.

    Kad tas izdarīts, mīklai pievieno samīcītos banānus un aptuveni trešo daļu no visiem nepieciešamajiem valriekstiem, kas pirms tam raupji sakapāti.

    Mīklu izdala starp 12 formiņām, kas uzliktas uz cepeškrāsns pannas. Pa virsu uzkaisa atlikušos valriekstus.

    Saldos banānu kukulīšus liek cepeškrāsnī un cep 20-30 minūtes, līdz tie skaisti pacēlušies un to virsma ir stingra.

    Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.

    Gatavo glazūru – pūdercukuru sajauc ar ēdamkaroti auksta ūdens un kārtīgi samaisa. Ja iegūta pietiekami "piloša" cukura glazūras konsistence, to pilda konditorijas tūtā. Bet, ja glazūru gribas šķidrāku, pievieno tai vēl nedaudz ūdens.

    Ar glazūru piepildītajai tūtai nogriež ar šķērēm galiņu un uzklāj to virsū banānmaizes kukulīšiem.

    Glazūrai ļauj sastingt.

    Pēc tam banānmaizes kukulīšus saiņo caurspīdīgos celofāna maisiņos, kurus apsien ar skaistu lentīti. Tos var iegādāties konditorejas preču veikalos.

    Banānmaizes var uzglabāt 5-7 dienas, vēsā un tumšā vietā.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form