Kūka bez glutēna
Foto: Vida Press
10 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu

Mīksts biskvīts, kas piesūcināts ar medainu citronu sīrupu, un svaigas ogas kā punkts uz "i" - tāda ir šī kūka, izmēģini! Šī recepte piemērota arī tiem, kuriem ir glutēna nepanesamība.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 160 grādiem.

Ar mikseri puto sviestu, līdz tas kļūst krēmīgi gaisīgs. Putojot pievieno cukuru un pamazām lej klāt saputotas olas.

Iemaisa mandeles, pienu, vaniļu, citrona miziņu un sulu, kukurūzas putraimus un cepamo pulveri.

Mīklu lej cepamformā, nolīdzina un liek cepeškrāsnī. Cep 50-60 minūtes, līdz gatava. Gatavību pārbauda ar kociņu - kad mīkla vairs nelīp pie irbulīša, biskvīts ir gatavs. Ja cepeškrāsns ir pārāk karsta un biskvīts sāk strauji apbrūnēt, pēc 30 minūšu cepšanās kūku pārsedz ar foliju. Gatavo biskvītu izņem no krāsns un atstāj cepamtraukā.

Lai pagatavotu sīrupu, pannā lej citrona sulu, pievieno medu un pūdercukuru. Maisot karsē, līdz cukurs un medus izkusis un izveidojies sīrups.

Pusi sīrupa ar karoti pārziež biskvītam, kamēr sīrups un kūka vēl ir karsti.

Pāri kārto ogas. Atlikušo sīrupu vēlreiz uzkarsē un pārslaka pāri ogām. Dekorē ar svaigām piparmētru lapiņām. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form