Foto: DELFI
Smeķīga, sātīga un ļoti sildoša brieža gaļas zupa, kas ne tikai remdēs izsalkumu, bet arī sasildīs miesu un dvēseli. Gatavošanas laiks, kopumā skaitot, ir pailgs, tomēr mutē kūstošā gaļa, dārzeņu tumīgums un čili – šī kombinācija ir gaidīšanas vērta. Recepti iesaka "Tasty" pastāvīgais lasītājs un labas garšas pazinējs Andrejs.
150Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
1 kgbrieža gaļas mīkstums4 gab.vidēja izmēra burkāni4 gab.vidēji lieli kartupeļi800 gkonservēti tomāti savā sulā50 mlbalzamiko krēms50 mltumšā sojas mērce50 mlbarbekjū mērce100 mlsauss sarkanvīns, vēlams Malbec vai Merlot4 gab.palielas ķiploka daiviņa4 gab.lauru lapas15 gab.melnie graudu pipari pēc garšassāls, malti melnie pipari pēc garšasčili pārslas1 saujapētersīļi, dilles

Sagatavošana

1

Ņemam 5 litru katlu ar biezām malām, ielej eļļu, uzkarsē un liek gaļu apcepties. Cep uz vidēji lielas uguns, ļaujot izdalīties zupai tik nepieciešamajai gaļas sulai.

2

Kamēr gaļa cepas, nomizo un sagriež burkānus paresnās pusripiņās, to pašu dara ar kartupeļiem – nomizo un sagriež 8 gabaliņos.

3

Kad gaļa 10 minūtes cepusies, samazina liesmu uz vidēji mazu un sāk katla saturu sautēt.

4

Kad gaļa apmēram 20 minūtes sautējusies, tai pievieno sagrieztos burkānus un kartupeļus.

5

Pielej puslitru ūdens un sautē vēl 30 minūtes.

6

Tikmēr atsevišķā traukā liek konservētos tomātus, pievieno balzamiko, sojas mērci, vīnu, barbekjū mērci, pievieno sāli un piparus, kā arī čili – šo vairāk nekā parasti. Visu kārtīgi sablendē.

7

Kad gaļa un dārzeņi sautējušies 30 minūtes, tiem pievieno ķiploka daiviņas un turpina sautēt vēl 5-10 minūtes. Tad pievieno sablendēto tomātu masu un vēl 250 ml ūdens.

8

Laiku pa laikam apmaisot, sagaida, kad zupa sāk burbuļot, šajā mirklī pievienojot lauru lapas un graudu piparus.

9

Uz lēnas uguns vāra vēl 15 minūtes. Tikmēr sakapā zaļumus un pievieno tos zupai. Visu kārtīgi samaisa.

10

Izslēdz plīti un ļauj kādu brīdi zupai ievilkties.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!