Brieža gaļas gulaša zupa
Foto: DELFI
2.7500 4
8 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg brieža gaļas mīkstums
brieža gaļas mīkstums
4 gab.
4 gab. vidēja izmēra burkāni
vidēja izmēra burkāni
4 gab.
4 gab. vidēji lieli kartupeļi
vidēji lieli kartupeļi
800 g
800 g konservēti tomāti savā sulā
konservēti tomāti savā sulā
50 ml
50 ml balzamiko krēms
balzamiko krēms
50 ml
50 ml tumšā sojas mērce
tumšā sojas mērce
50 ml
50 ml barbekjū mērce
barbekjū mērce
100 ml
100 ml sauss sarkanvīns, vēlams Malbec vai Merlot
sauss sarkanvīns, vēlams Malbec vai Merlot
4 gab.
4 gab. palielas ķiploka daiviņa
palielas ķiploka daiviņa
4 gab.
4 gab. lauru lapas
lauru lapas
15 gab.
15 gab. melnie graudu pipari
melnie graudu pipari
pēc garšas
pēc garšas sāls, malti melnie pipari
sāls, malti melnie pipari
pēc garšas
pēc garšas čili pārslas
čili pārslas
1 sauja
1 sauja pētersīļi, dilles
pētersīļi, dilles
  • Ass un pikants ēdiens
  • Gaļas zupas
  • Medījuma zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Smeķīga, sātīga un ļoti sildoša brieža gaļas zupa, kas ne tikai remdēs izsalkumu, bet arī sasildīs miesu un dvēseli. Gatavošanas laiks, kopumā skaitot, ir pailgs, tomēr mutē kūstošā gaļa, dārzeņu tumīgums un čili – šī kombinācija ir gaidīšanas vērta. Recepti iesaka "Tasty" pastāvīgais lasītājs un labas garšas pazinējs Andrejs.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma


    Vispirms nomazgā un nosusina gaļu, pēc tam to sagriež palielos gabaliņos – 4-5 cm.

    Ņemam 5 litru katlu ar biezām malām, ielej eļļu, uzkarsē un liek gaļu apcepties. Cep uz vidēji lielas uguns, ļaujot izdalīties zupai tik nepieciešamajai gaļas sulai.

    Kamēr gaļa cepas, nomizo un sagriež burkānus paresnās pusripiņās, to pašu dara ar kartupeļiem – nomizo un sagriež 8 gabaliņos.

    Kad gaļa 10 minūtes cepusies, samazina liesmu uz vidēji mazu un sāk katla saturu sautēt.

    Kad gaļa apmēram 20 minūtes sautējusies, tai pievieno sagrieztos burkānus un kartupeļus.

    Pielej puslitru ūdens un sautē vēl 30 minūtes.

    Tikmēr atsevišķā traukā liek konservētos tomātus, pievieno balzamiko, sojas mērci, vīnu, barbekjū mērci, pievieno sāli un piparus, kā arī čili – šo vairāk nekā parasti. Visu kārtīgi sablendē.

    Kad gaļa un dārzeņi sautējušies 30 minūtes, tiem pievieno ķiploka daiviņas un turpina sautēt vēl 5-10 minūtes. Tad pievieno sablendēto tomātu masu un vēl 250 ml ūdens.

    Laiku pa laikam apmaisot, sagaida, kad zupa sāk burbuļot, šajā mirklī pievienojot lauru lapas un graudu piparus.

    Uz lēnas uguns vāra vēl 15 minūtes. Tikmēr sakapā zaļumus un pievieno tos zupai. Visu kārtīgi samaisa.

    Izslēdz plīti un ļauj kādu brīdi zupai ievilkties.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form