Medus kūka ar olu krēmu
Foto: Shutterstock
3.8333 12
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Medus kūka ar olu krēmu gardumam pie tējas vai kafijas.

Mīkla: margarīnu izkausē, pievieno medu, ar cukuru saputotas olas un turpina karsēt, pievieno sodu, un kad masa uzvārās pakāpeniski pievieno miltus.

Cep 8-10 kārtas (cep uz plāts mīklu pirms tam izrullējot uz atbilstoša lieluma cepamā papīra, ko noņem kad biskvīts atdzisis).

  • Padoms: ja vēlies, lai kūkā saldās krēma kārtas mijas ar skābajām, veidojot garšu līdzsvaru, tad pāris kārtās krēma vietā iezied skābenu ievārījumu.

Krēms: miltus ar 1/2 glāzi piena samaisa, pievieno pārējo pienu un uzvāra, saputo olas ar cukuru un iemaisa masā. Kad masa sabiezē, to beidz karsēt. Atdzisušu saputo ar sviestu.

Nobeigums: kūkas pēdējā virsējā kārta ir krēms un krēmu apsmērē arī kūkai pa malām, tad sadrupina liekās un neizdevušās mīklas kārtas un ar tām nokaisa visu torti (arī malas).

Iesūtīja: klimpa

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form