Melleņu strūdeles
Foto: mosfood
0 0
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 Filo mīklas loksnes
Filo mīklas loksnes
150 g
150 g mellenes
mellenes
125 g
125 g Rikotas biezpiens
Rikotas biezpiens
1
1 ola
ola
80 g
80 g sviests
sviests
3 ĒK
3 ĒK medus
medus
1
1 citrons
citrons
1 sauja
1 sauja pistāciju rieksti
pistāciju rieksti
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
  • Glazūras, pildījumi un kūku krēmi
  • Pīrāgi un smalkmaizītes
  • Ruletes un strūdeles
  • Pasaules Virtuve
  • Recepte, kas noteikti jāizmēģina, kamēr vēl ir mellenes! Maigais rikotas biezpiens, kūstot pārtop par brīnišķīgu krēmu. Filo mīklas vietā var izmantot kārtaino mīklu, tikai tā jāizrullē īpaši plāna.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms gatavo pildījumu. Rikotas biezpienu ar dakšiņu sastampā, pievieno sakultu olas dzeltenumu, šķipsniņu sāls, rīvētu citrona miziņu, divas ēdamkarotes citrona sulas un 1 ēdamkaroti medus. Visu samaisa un pievieno tīras, sausas mellenes.

    Sviestu izkausē (atstāj nelielu piciņu cepamtrauka ietaukošanai) un nedaudz atdzesē. Pievieno no puscitrona izspiestu sulu un divas ēdamkarotes medus. Visu samaisa, veidojot viendabīgas konsistences masu.

    Filo mīklas plāksni pārloka uz pusēm un, izmantojot konditora otu, pārsmērē ar sviesta un medus maisījumu. Pārloka mīklu vēlreiz uz pusēm, veidojot garenu taisnstūri, un vēlreiz pārziež ar medus sviestu.

    Sagatavotā mīklas taisnstūra vienā malā liek pildījumu (2-3 tējkarotes) un sarullē strūdeli, veidojot mīklas rullīti.

    Pistāciju riekstus sasmalcina, veidojot vidēji rupjas drupačas.

    Karstumizturīgu trauku iesmērē ar sviestu un kārto tajā sagatavotās mini strūdelītes. Pārsmērē ar atlikušo sviesta un medus maisījumu un pārkaisa ar pistāciju drupačām.

    Liek trauku iepriekš sakarsētā cepeškrāsnī un cep 200 grādos 20 - 25 minūtes. Desertu pirms pasniegšanas nedaudz atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form