Melleņu mafini bez glutēna
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4.6667 3
12 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
175 g
175 g sviests (izkausēts)
sviests (izkausēts)
60 g
60 g bezglutēna milti
bezglutēna milti
1 TK
1 TK bezglutēna cepamais pulveris vai samaltas čia sēklas
bezglutēna cepamais pulveris vai samaltas čia sēklas
šķipsna
šķipsna kanēlis
kanēlis
100 g
100 g mandeļu milti
mandeļu milti
225 g
225 g pūdercukurs
pūdercukurs
60 g
60 g sarīvēta baltā šokolāde
sarīvēta baltā šokolāde
200 g
200 g mellenes
mellenes
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
6
6 olas
olas
  • Ārstnieciskais uzturs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mafini
  • Pasaules Virtuve
  • Gardi melleņu mafini, kas būs īpaši piemēroti tiem ēdājiem, kas izvairās no glutēna.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180°C. Sagatavo mafinu pannu ar papīra kēksiņu formiņām.

    Lielā bļodā sajauc bezglutēna miltus, bezglutēna cepamo pulveri, kanēli, mandeļu miltus, cukuru, balto šokolādi un mellenes. Pēc tam masā iejauc vaniļas ekstraktu, sakultas olas un sviestu. Mīklu samaisi, lai tā būtu vienmērīga.

    Mīklu sapilda kēksiņu formiņās, lai tās būtu līdz ¾ pilnas. Mafinus liek cepeškrāsnī un cep 30 minūtes, līdz tie ir zeltaini brūni. Kad gatavi, nedaudz atdzesē un apbārsta ar pūdercukuru.

    "Tasty" padoms: recepti vari pielāgot un pagatavot arī ar parastajiem miltiem un parasto cepamo pulveri.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form