Melnais saldējums ar iebiezināto pienu un sezama sēklām
Foto: DELFI

Lai pagatavotu šo kārumu, nav jāpērk saldējuma mašīna un nav jādodas uz veikalu ar garu iepirkumu sarakstu. Izmantojot vien četras sastāvdaļas, jau pēc pāris stundām varēsi našķoties ar šobrīd tik populāro melno saldējumu.

Pannā apgrauzdē melnās sezama sēklas. Ielāgo, ka grauzdēšana notiek bez eļļas pievienošanas!

Saberz sēklas piestā vai sablendē, lai no tām izdalītos eļļa.

Pievieno kondensēto pienu, vaniļas ekstraktu un šķipsnu sāls. Visu sablendē vēlreiz.

Saldo krējumu sakuļ stingrās putās. Iecilā putukrējumu sēklu masā.

Lej masu traukā un liek saldētavā vismaz uz piecām stundām.

Recepti iesūtījusi: Ilze

Comment Form