'Mēs ar brāli, kolosāli' Ievas un Emīla gardums – smiltsērkšķu groziņi
Foto: Personiskā arhīva foto
4.0000 3
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
Smilšu mīklas groziņiem
50 g
50 g cukurs
cukurs
200 g
200 g milti
milti
100 g
100 g sviests
sviests
2 gab.
2 gab. olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
1 TK
1 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
Pildījumam
200 g
200 g smiltsērkšķu ievārījums
smiltsērkšķu ievārījums
300 g
300 g cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. olas baltums
olas baltums
15 g
15 g agar-agars
agar-agars
80 ml
80 ml ūdens
ūdens
Dekorēšanai
 
pūdercukurs
pūdercukurs
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Ēdieni bērniem
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • TV raidījuma un "Youtube" kanāla "Mēs ar brāli, kolosāli" vadītāji – māsa Ieva (12 gadi) un brālis Emīls (13 gadi) – iedvesmo savus vienaudžus. Tad, kad kārojas kaut ko īpaši gardu, Ieva un Emīls ir gatavi to paši arī pagatavot. Smiltsērkšķu groziņi ir viena no Ievas mīļākajām receptēm, kas visvairāk garšo Emīlam. Tā sakot, darbu dalīšana - Ieva gatavo un Emīls nogaršo. Recepte ir vienkārša un pa spēkam jebkuram jaunietim, kurš prot apieties ar mikseri un cepeškrāsni.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sviestu ar cukuru saputo, pievieno olu dzeltenumus, šķipsnu sāls, cepamo pulveri un miltus.

    Masu mīci ar rokām līdz viendabīgai konsistencei.

    Cepamtrauciņus iezied ar sviestu un piepildi tos ar mīklu, veidojot groziņu formu.

    Mīklas pamatni sadursti ar dakšu, lai mīkla cepoties neceltos.

    Liec krāsnī 180 grādu temperatūrā un cep aptuveni 10 minūtes.

    Kad groziņi gatavi, tos karstus izņem no cepamtraukiem un atdzesē.

    Gatavo pildījumu. Uzkarsē ievārījumu, pievieno 100 g cukura un ar mikseri puto.

    Pievieno olu baltumu un turpini putot līdz masa dubulto apjomu.

    Katlā uzbriedini agaragaru un liec vārīties, pievienojot ūdeni un atlikušo cukuru.

    Kad sīrups kļūst staipīgs, to smalkā strūklā lej klāt putojamajai masai, turpinot putot, līdz masa iegūst pavisam stingru struktūru.

    Groziņu vidū liec ievārījumu un ar konditorejas maisiņa palīdzību virsū uzspied krēmu.

    Groziņus apkaisi ar pūdercukuru un mielojies.

    Lai labi garšo!

    Tags

    Mēs ar brāli, kolosāli Smilšu mīklas groziņi Agaragars Cepamais pulveris Cukurs Ievārījums Milti Olas Pūdercukurs Sāls Sviests Ūdens Bērnu ballītes ēdieni Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei Ikdienas maltītei Cepeškrāsns Ēdieni bērniem Launags Pusdienas Vakariņas Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas Tortes un kūkas viegli
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form