Miežu orzotto ar maskarpones sieru
Foto: Shutterstock
2.5000 2
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g Miežu putraimi
Miežu putraimi
600 ml
600 ml Vistas buljons
Vistas buljons
120 ml
120 ml Saldais krējums
Saldais krējums
400 g
400 g maskarpone
maskarpone
1 gab.
1 gab. sīpols, sasmalcināts
sīpols, sasmalcināts
100 g
100 g cietais siers
cietais siers
50 ml
50 ml Sausais baltvīns
Sausais baltvīns
100 g
100 g Sviests
Sviests
2 ĒK
2 ĒK Olīveļla
Olīveļla
1 TK
1 TK Timiāns
Timiāns
pēc garšas
pēc garšas sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas Cukurs
Cukurs
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Gavēņa laika ēdieni
  • Ikdienas maltītei
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Putras un biezputras
  • Pasaules Virtuve
  • Recepti piedāvā "Pavāru kluba" biedrs - ģimenes restorāna "Hercogs" šefpavārs Andris Rumītis. Šis ēdiens tika gatavots labdarības pasākuma meistarklases ietvaros, no produktiem, kuri iekļauti pārtikas bankas "Paēdušai Latvijai" izsniegtajās pārtikas pakās.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Iepriekšējā dienā miežus pārlej ar ūdeni un ļauj tiem pa nakti izmirkt. Nākamājā dienā ūdeni nokāš un putraimus noskalo.

    Uzkarsē buljonu. Sviestā un olīveļā apcep sīpolus.

    Ber dziļā pannā vai katlā nokāstos miežus un maisot karsē uz vidējas liesmas.

    Pēc piecām minūtēm pievieno divus kausiņus karstā buljona, baltvīnu* un, pa laikam apmaisot, karsē, līdz viss šķidrums uzsūcies miežos

    Tad pielej nākamos divus kausiņus un karsē. Šo procesu atkārto, līdz viss buljons izmantots.

    Lej klāt saldo krējumu un, lēnām maisot, ļauj lielākajai daļai iesūkties putraimos. Tad pievieno maskarpones sieru, cukuru, sāli un timiāna lapiņas, samaisa un pagaršo, vai garšvielu daudzums ir pieņemams.

    Kad ideālā garša atrasta, vēl nedaudz pakarsē, pievieno sarīvētu sieru un izslēdz uguni. Pārklāj trauku ar vāku un ļauj vēl piecas minūtes izsilt.

    *Vīnu var nepievienot vai aizstāt to ar ābolu, vīnogu vai citu skābenu sulu.

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form