Foto: Publicitātes foto
Gaisīgā "Pavlova" ir ne tikai viens no iecienītākajiem desertiem, bet, iespējams, arī visvairāk apspriestā kūka pasaulē. Par tās autentisko recepti joprojām notiek cīniņi, kamēr šefpavāri arvien nāk klajā ar jaunām kūkas variācijām. Restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā mini "Pavlovām" pievienot marinētu kumkvatu, kas saldajam ēdienam piešķirs nedaudz saldskābu garšu.
180Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
4 olas baltumi200 gcukurs ogas dekoram KRĒMAM:150 mlsaldais krējums100 gmaskarpone50 gcukurs20 mlliķieris MARINĒTAM KUMKVATAM:100 gkumkvats100 gcukurs200 mlūdens anīss kanēlis krustnagliņas smaržīgie pipari

Sagatavošana

1

Sakuļ olas baltumus ar mikseri stingrās putās, lēnām pievienojot cukuru. Knifiņš: labākam rezultātam olas baltumu pirms putošanas paturi ledusskapī. Kad masa ir gatava, iepilda to konditorejas maisā.

2

Pēc tam izklāj uz cepešpannas cepamo papīru, un izspiež apaļas formas bezē masu aptuveni 5 cm diametrā.

3

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 90 grādiem un kaltē bezē aptuveni divas stundas. Pēc tam izņem no krāsns un atdzesē.

4

Gatavo krēmu. Saputo saldo krējumu, pievienojot maskarpones krēmu, cukuru un sev tīkamu liķieri.

5

Gatavo marinētu kumkvatu. Sagriež kumkvatu nelielās ripiņās. Marinādes pagatavošanai uzvāra ūdeni ar cukuru un garšvielām. Pievieno kumkvatu, un vēl minūti vāra. Pēc tam marinādi atdzesē.

6

Vienu bezē pusīti liek uz pamatnes, pārklāj ar krēmu, dekorē ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu, virsū liek otru bezē pusi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!