Mini 'Pavlovas' ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu
Foto: Publicitātes foto
0 0
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
4
4 olas baltumi
olas baltumi
200 g
200 g cukurs
cukurs
 
ogas dekoram
ogas dekoram
Krēmam
150 ml
150 ml saldais krējums
saldais krējums
100 g
100 g maskarpone
maskarpone
50 g
50 g cukurs
cukurs
20 ml
20 ml liķieris
liķieris
Marinētam kumkvatam
100 g
100 g kumkvats
kumkvats
100 g
100 g cukurs
cukurs
200 ml
200 ml ūdens
ūdens
 
anīss
anīss
 
kanēlis
kanēlis
 
krustnagliņas
krustnagliņas
 
smaržīgie pipari
smaržīgie pipari
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Romantiskas vakariņas
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Gaisīgā "Pavlova" ir ne tikai viens no iecienītākajiem desertiem, bet, iespējams, arī visvairāk apspriestā kūka pasaulē. Par tās autentisko recepti joprojām notiek cīniņi, kamēr šefpavāri arvien nāk klajā ar jaunām kūkas variācijām. Restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā mini "Pavlovām" pievienot marinētu kumkvatu, kas saldajam ēdienam piešķirs nedaudz saldskābu garšu.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakuļ olas baltumus ar mikseri stingrās putās, lēnām pievienojot cukuru. Kad masa ir gatava, iepilda to konditorejas maisā.

    Pēc tam izklāj uz cepešpannas cepamo papīru, un izspiež apaļas formas bezē masu aptuveni 5 cm diametrā.

    Uzkarsē cepeškrāsni līdz 90 grādiem un kaltē bezē aptuveni divas stundas. Pēc tam izņem no krāsns un atdzesē.

    Knifiņš: labākam rezultātam olas baltumu pirms putošanas paturi ledusskapī.

    Gatavo krēmu. Saputo saldo krējumu, pievienojot maskarpones krēmu, cukuru un sev tīkamu liķieri.

    Gatavo marinētu kumkvatu. Sagriež kumkvatu nelielās ripiņās. Marinādes pagatavošanai uzvāra ūdeni ar cukuru un garšvielām. Pievieno kumkvatu, un vēl minūti vāra. Pēc tam marinādi atdzesē.

    Vienu bezē pusīti liek uz pamatnes, pārklāj ar krēmu, dekorē ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu, virsū liek otru bezē pusi.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form