Mini 'Pavlovas' ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu
Foto: Publicitātes foto
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Gaisīgā "Pavlova" ir ne tikai viens no iecienītākajiem desertiem, bet, iespējams, arī visvairāk apspriestā kūka pasaulē. Par tās autentisko recepti joprojām notiek cīniņi, kamēr šefpavāri arvien nāk klajā ar jaunām kūkas variācijām. Restorāna "Piramīda" šefpavārs Artūrs Brucis piedāvā mini "Pavlovām" pievienot marinētu kumkvatu, kas saldajam ēdienam piešķirs nedaudz saldskābu garšu.

Sakuļ olas baltumus ar mikseri stingrās putās, lēnām pievienojot cukuru. Kad masa ir gatava, iepilda to konditorejas maisā.

Pēc tam izklāj uz cepešpannas cepamo papīru, un izspiež apaļas formas bezē masu aptuveni 5 cm diametrā.

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 90 grādiem un kaltē bezē aptuveni divas stundas. Pēc tam izņem no krāsns un atdzesē.

Knifiņš: labākam rezultātam olas baltumu pirms putošanas paturi ledusskapī.

Gatavo krēmu. Saputo saldo krējumu, pievienojot maskarpones krēmu, cukuru un sev tīkamu liķieri.

Gatavo marinētu kumkvatu. Sagriež kumkvatu nelielās ripiņās. Marinādes pagatavošanai uzvāra ūdeni ar cukuru un garšvielām. Pievieno kumkvatu, un vēl minūti vāra. Pēc tam marinādi atdzesē.

Vienu bezē pusīti liek uz pamatnes, pārklāj ar krēmu, dekorē ar svaigām ogām un marinētu kumkvatu, virsū liek otru bezē pusi.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form