Neceptā biezpiena kūka ar mellenēm un šokolādes cepumu pamatni
Foto: Veronika Ļevša
0 0
Sarežģītība: viegli
Loading...
Sastāvdaļas
PAMATNEI
300 g
300 g "Selgas" šokolādes cepumi
"Selgas" šokolādes cepumi
150 g
150 g mīksts sviests
mīksts sviests
PILDĪJUMAM
400 g
400 g biezpiens
biezpiens
200 g
200 g skābs krējums
skābs krējums
100 g
100 g cukurs
cukurs
50 g
50 g kokosriekstu skaidiņas
kokosriekstu skaidiņas
250 g
250 g mellenes
mellenes
20 g
20 g želatīns
želatīns
MELLEŅU ŽELEJAI
150 g
150 g mellenes
mellenes
50 g
50 g cukurs
cukurs
1/3 glāzes
1/3 glāzes ūdens
ūdens
17 g
17 g želatīns
želatīns
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Mātes dienas ēdieni
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Šokolādes cepumu pamatne, sulīgas melleņogas un maigs biezpiena krēms - debešķīgs garšu salikums! Pārbaudītu recepti iesaka "Instagram" konta love to cook autore Veronika Ļevša.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Gatavo pamatni. Cepumus sablendē ar sviestu viendabīgā masā un pieblietē kūkas formas apakšā ar tasīti vai karotes gludo pusi. Liek ledusskapī.

    Neceptā biezpiena kūka ar mellenēm un šokolādes cepumu pamatni
    Foto: Veronika Ļevša

    Gatavo pildījumu. Biezpienu ar krējumu, cukuru un kokosriekstu skaidiņām sablendē viendabīgā masā. Mellenes sablendē un iemaisa biezpiena krēmā. Iemaisa iepriekš uzbriedinātu un karsta ūdens peldē izkausētu želatīnu.

    No ledusskapja ņem ārā formu, lej biezpiena krēmu virsū cepumu pamatnei. Liek formu atpakaļ ledusskapī.

    Neceptā biezpiena kūka ar mellenēm un šokolādes cepumu pamatni
    Foto: Veronika Ļevša

    Gatavo melleņu želejas kārtu. Mellenes liek katliņā, pievieno cukuru, ūdeni un vāra, līdz masa sāk burbuļot. Nogriež liesmu, sablendē masu un iztrin caur sietu. Iemaisa uzbriedinātu un ūdens peldē izkausētu želatīnu.

    Neceptā biezpiena kūka ar mellenēm un šokolādes cepumu pamatni
    Foto: Veronika Ļevša

    Izņem kūku no ledusskapja, lej virsū melleņu želejas kārtu un izlīdzina. Liek ledusskapī uz 4-5 stundām vai uz nakti.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form