Foto: Vida Press
Cepumi ar saldskābu citronu krēmu un gaisīgu meringa "cepurīti" - šī debešķīgā kombinācija gardēžus nespēs atstāt vienaldzīgus. Turklāt, lai pagatavotu cepumu kūku, tev nebūs nepieciešama cepeškrāsns. Lieliski, vai ne!
45Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 15
200 gcepumi rīvēta citrona miziņa CITRONU KRĒMAM:6 olu dzeltenumi180 gpūdercukurs100 mlmilti500 mlpiens citrons, sula un rīvēta miziņa MERINGAM:375 mlpūdercukurs0.25 TKcepamais pulveris80 mlauksts ūdens1 šķipsnasāls2 olu baltumi5 mlvaniļas esence

Sagatavošana

1

Ietauko taisnstūra formas cepamo veidni.

2

Gatavo citronu krēmu. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar pūdercukuru. Iesijā mitus un kuļ, līdz masa ir viendabīga.

3

Katliņā lej pienu un uzkarsē, līdz tas teju sāk vārīties, bet vēl neburbuļo.

4

Sakultajiem dzeltenumiem pievieno 1/2 glāzi piena, nepārtraukti maisot. Tad pievieno vēl 1/2 glāzi piena, joprojām maisot. Tad pakāpeniski pievieno un iekuļ pārējo pienu, līdz masa ir viendabīga.

5

Lej masu katliņā un maisot uz nelielas liesmas karsē, līdz krēms sāk sabiezēt.

6

Tad iemaisa citrona sulu, miziņu, lej krēmu bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

7

Kad krēms atdzisis, cepamajā veidnē, cieši vienu pie otra, liek cepumu kārtu. Cepumus pārklāj ar krēmu, tad atkal liek kārtu ar cepumiem. Pārklāj veidni ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu vai pat uz visu nakti.

8

Pirms pasniegšanas gatavo meringu, Visas sastāvdaļas liek bļodā, bļodu, liek kasta ūdens peldē un kuļ, līdz iegūst vijīgu, čaganu meringu.

9

Izņem veidni no ledusskapja, kūku pa cepumu savienojuma vietām griež gabaliņos. pasniedz ar meringu, dekorē ar rīvētu citrona miziņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!