Cepumu kūka ar citronu krēmu
Foto: Vida Press
4.7500 4
15 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
200 g
200 g cepumi
cepumi
 
rīvēta citrona miziņa
rīvēta citrona miziņa
Citronu krēmam
6
6 olu dzeltenumi
olu dzeltenumi
180 g
180 g pūdercukurs
pūdercukurs
100 ml
100 ml milti
milti
500 ml
500 ml piens
piens
 
citrons, sula un rīvēta miziņa
citrons, sula un rīvēta miziņa
Meringam
375 ml
375 ml pūdercukurs
pūdercukurs
1/4 TK
1/4 TK cepamais pulveris
cepamais pulveris
80 ml
80 ml auksts ūdens
auksts ūdens
1 šķipsna
1 šķipsna sāls
sāls
2
2 olu baltumi
olu baltumi
5 ml
5 ml vaniļas esence
vaniļas esence
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Kūkas bez cepšanas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • Cepumi ar saldskābu citronu krēmu un gaisīgu meringa "cepurīti" - šī debešķīgā kombinācija gardēžus nespēs atstāt vienaldzīgus. Turklāt, lai pagatavotu cepumu kūku, tev nebūs nepieciešama cepeškrāsns. Lieliski, vai ne!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Ietauko taisnstūra formas cepamo veidni.

    Gatavo citronu krēmu. Bļodā sakuļ olu dzeltenumus ar pūdercukuru. Iesijā mitus un kuļ, līdz masa ir viendabīga.

    Katliņā lej pienu un uzkarsē, līdz tas teju sāk vārīties, bet vēl neburbuļo.

    Sakultajiem dzeltenumiem pievieno 1/2 glāzi piena, nepārtraukti maisot. Tad pievieno vēl 1/2 glāzi piena, joprojām maisot. Tad pakāpeniski pievieno un iekuļ pārējo pienu, līdz masa ir viendabīga.

    Lej masu katliņā un maisot uz nelielas liesmas karsē, līdz krēms sāk sabiezēt.

    Tad iemaisa citrona sulu, miziņu, lej krēmu bļodā, pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

    Kad krēms atdzisis, cepamajā veidnē, cieši vienu pie otra, liek cepumu kārtu. Cepumus pārklāj ar krēmu, tad atkal liek kārtu ar cepumiem. Pārklāj veidni ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī vismaz uz 1 stundu vai pat uz visu nakti.

    Pirms pasniegšanas gatavo meringu, Visas sastāvdaļas liek bļodā, bļodu, liek kasta ūdens peldē un kuļ, līdz iegūst vijīgu, čaganu meringu.

    Izņem veidni no ledusskapja, kūku pa cepumu savienojuma vietām griež gabaliņos. pasniedz ar meringu, dekorē ar rīvētu citrona miziņu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form