Foto: DELFI
Atzīšu, ka ar kotletēm pavisam noteikti esmu uz "Jūs". Un tas ir vairāk nekā dīvaini, jo mana drauga mīļākais ēdiens ir kotletes... Kāpēc uz "jūs"? Manī ir Mežāža spīts un reizē stūrgalvība, ka man nemūžam nesanāks tādas sulīgas un pufīgas kotletes kā drauga mammai vai manai vecmāmiņai. Un kurai sievietei gan gribas izgāzties? Nu nevienai!

Man jau šķiet, ka patiešām drauga mamma un vecmāmiņa varētu saņemt garšīgāko kotlešu cepēju titulu. To nesaku es, bet gan draugs, kurš ir mājas kotlešu spečuks un lielākais fans. Proti, ja kotletes kādā no ēdināšanas iestādēm negaršos labi, tad pavisam noteikti – mēs tur neatgriezīsimies!

Bet, lūk, mirklī, kad sirdsāķītis bija apslimis, man radās jautājums – kā es viņu varētu pusdienas pārsteigt? Kotletes? Nē, nē, nē – nu man taču nesanāks! Kā par pārsteigumu, šķirstot "Instagram" šurpu turpu, nejauši uzgāju uz kādu recepti – "Veselīgās kotletes Airfryerā". Hmmm, ja jau veselīgas un ceptas "air fryer", tad jau nemaz nesacentīšos ar savām mīļajām dāmām, bet pagatavošu pavisam citādākās kotletes. Metu spītu pie malas, turēju īkšķus, ka mani neizbrāķēs un sāku gatavot "Gatavo Kitija" recepti.

Lūk, recepte! Tas būs vienkārši, veselīgi un bez eļļas!

30Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgmaltā gaļa pāris ķiploka daiviņas1 gab.sīpols1 ĒKkartupeļu ciete2 gab.olas2 ĒK12% krējums vai bezpiedevu jogurts sāls pipari saldēti loki un dilles

Sagatavošana

1

Sagatavo kotlešu masu: ņēmu vienu kilogramu maltās gaļas, pāris ķiploka daiviņas, sīpolu, pievienoju kartupeļu cieti, olas, krējumu, sāli un piparus pēc garšas. Šoreiz gan to neizdarīju, bet droši vari pievienot arī saldētus lokus un dilles. Visu sajauc kopā.

2

Ņem kotlešu masu un veido vienāda izmēra kotletītes. "Air Fryer" vienā reizē tās parasti sanāk ap septiņiem gabaliem.

3

Saliec visu pannā un liec "air fryer". Cep uz 200 grādiem 13 minūtes.

Foto: DELFI
4

Vari pasniegt kopā ar savām mīļākajām piedevām. Es pasniedzu kopā ar kartupeļu daiviņām (arī ceptām "air fryer", kas nozīmē, ka arī veselīgas) un biešu salātiņiem.

5

Voilā gatavs! Drauga novērtējums – 10!

Foto: DELFI

Pagatavošanas gaitu vari apskatīt Kitijas izveidotajā video pamācībā!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!