Gnocchi jeb kartupeļu klimpiņas ar sēņu un desiņu mērci
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ņoki (gnocchi) ir klasisks itāliešu ēdiens, kuru var vienkārši pagatavot pats no vārītiem kartupeļiem, miltiem un olām. Bet, ja nav laika, var pirkt lielveikalos saldēto produktu vitrīnās atrodamos un pasniegt ar jebkuru mērci pēc izvēles. Šajā reizē piedāvājam pagatavot krēmīgu sēņu un desiņu mērci.

Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiplokus un sēnes. Sautē 3 minūtes un pievieno plānās ripiņās sagrieztus cukini. Sautē vēl 3 minūtes.

Iesijā pannā miltus un maisot pakāpeniski pievieno pienu. Uzkarsē un noņem pannu no uguns.

Uzkarsē nepiedegošo pannu, kurā liek cepties mazās ripiņās sagrieztas desiņas. Cep, līdz desiņas apbrūnējušas, tad samazina liesmu un karsē, līdz desiņas gatavas. Pievieno ceptās sēnes un cukini, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.

Ņokus uzvāra sālsūdenī, atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Ar putu karoti izsmeļ no ūdens un liek porciju šķīvjos.

Pāri lej sēņu un desiņu mērci, pārkaisa ar rīvētu Parmezānu un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām. Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form