Noras zemeņu šarlote bez cepšanas
Foto: Shutterstock
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g zemenes
zemenes
4 ĒK
4 ĒK cukurs
cukurs
1 gab.
1 gab. mazā paciņa želatīna
mazā paciņa želatīna
1 gab.
1 gab. citrona miza
citrona miza
1 gab.
1 gab. apelsīna miza
apelsīna miza
1 gab.
1 gab. mazā paciņa vaniļas cukura
mazā paciņa vaniļas cukura
250 ml
250 ml kefīrs
kefīrs
250 ml
250 ml saldais krējums
saldais krējums
 
cepumi "dāmu pirkstiņi" (jeb "Loeffelbisquits" - tie ko izmanto arī Tiramisu gatavošanai)
cepumi "dāmu pirkstiņi" (jeb "Loeffelbisquits" - tie ko izmanto arī Tiramisu gatavošanai)
  • Bērnu ballītes ēdieni
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Kārtojumi un šarlotes
  • Kūkas bez cepšanas
  • Pasaules Virtuve
  • Noras zemeņu šarlote ar kefīru un "dāmu pirkstiņiem".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Zemenes noskalo, nosusina, noņem kauslapas, pārgriež uz pusēm un iecukuro. Atstāj uz 1/2stundu ievilkties un atdalīties sulai.

    Sulu nokāš un uzkarsē, pievieno citrusu mizas, vaniļas cukuru un uzbriedinātu želatīnu (var 5 plāksnītes). Ja vēlas, var pievienot vēl mazliet cukura.

    Iemaisa nedaudz auksta kefīra, lai masa nav karsta, pēc tam pievieno pārējo kefīru, izmaisa.

    Kefīra masu pilnīgi atdzesē, liek ledusskapī, kamēr sāk stingt.

    Iecilā pa pusei saputotu saldo krējumu un nosusinātas zemenes.

    Liek ledusskapī uz vēl ~ 1/2 stundu.

    Trauku ar vertikālām augstām malām izklāj ar cepamo papīru vai pārtikas plēvi.

    Trauka apakšu un malas izliek ar cepumiem (cepumus liek ar cukuroto pusi uz āru, lai masā nenonāktu papildus cukurs). Liek zemeņu - kefīra masu, pārklāj ar foliju un liek ledusskapī uz vismaz 3 stundām, kamēr pilnībā sastingst.

    Iesūtīja: Nora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form