Foto: Shutterstock
Noras zemeņu - rabarberu kūka ar sarkanu glazūru un pistācijām.
100Minūtes
20Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

1 TKcepamais pulveris50 gsasmalcinātas mandeles100 gcukurs1 mazā paciņa vaniļas cukura125 gsviests (mīksts)1 ola200 gmilti180 gcukurs1 ola1 mazā paciņa vaniļas cukura1 citrona sula500 gbezpiedevu krēmsiers3 ĒKkartupeļu milti250 gsaldais krējums500 gzemenes3 ĒKrīvmaize500 grabarberi1 paciņa sarkanā tortes želeja250 mlsarkana sula vai rabarberu sulas30 gkapātas pistācijas vai mandeļu lapiņas

Sagatavošana

1

No mīklas sastāvdaļām samīca mīklu, ietin folijā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.

3

Četrkantīgu cepamo ar augstām malām izklāj ar cepampapīru (arī malas). Veidnē liek mīklu, cep karstā krāsnī ~ 10 minūtes.

4

Notīra rabarberus, sagriež mazos gabaliņos un kopā ar 80 g cukura liek uz mīklas, kas pārkaisīta ar rīvmaizi.

5

Olas dzeltenumu sajauc ar atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu, bezpiedevu krāmsieru un cieti.

6

Atsevišķi saputo olas baltumu un saldo krējumu, uzmanīgi iecilā krēmsierā. Masu liek virsū rabarberiem, šauj atpakaļ krāsnī un cep ~ 40 minūtes. Ļauj atdzist.

7

Zemenes notīra, pārgriež uz pusēm un liek uz atdzisušās kūkas. Tortes želeju sajauc ar sulu, uzvāra, ar želeju noklāj zemenes. Pārkaisa ar mandeļu lapiņām vai pistāciju riekstiem.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!