Sastāvdaļas
Sagatavošana
No mīklas sastāvdaļām samīca mīklu, ietin folijā un liek ledusskapī uz 30 minūtēm.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Četrkantīgu cepamo ar augstām malām izklāj ar cepampapīru (arī malas). Veidnē liek mīklu, cep karstā krāsnī ~ 10 minūtes.
Notīra rabarberus, sagriež mazos gabaliņos un kopā ar 80 g cukura liek uz mīklas, kas pārkaisīta ar rīvmaizi.
Olas dzeltenumu sajauc ar atlikušo cukuru, vaniļas cukuru, citrona sulu, bezpiedevu krāmsieru un cieti.
Atsevišķi saputo olas baltumu un saldo krējumu, uzmanīgi iecilā krēmsierā. Masu liek virsū rabarberiem, šauj atpakaļ krāsnī un cep ~ 40 minūtes. Ļauj atdzist.
Zemenes notīra, pārgriež uz pusēm un liek uz atdzisušās kūkas. Tortes želeju sajauc ar sulu, uzvāra, ar želeju noklāj zemenes. Pārkaisa ar mandeļu lapiņām vai pistāciju riekstiem.
Iesūtīja: Nora