Ogu mērce desertiem, kūkām, putrai un saldējumam
Foto: Privātais arhīvs
2.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
500 g
500 g svaigi vai saldēti ķirši bez kauliņiem
svaigi vai saldēti ķirši bez kauliņiem
5 ĒK
5 ĒK brūnais cukurs
brūnais cukurs
2 gab.
2 gab. kanēļa standziņas
kanēļa standziņas
1 gab.
1 gab. anīsa zvaigznīte
anīsa zvaigznīte
1 ĒK
1 ĒK kukurūzas milti
kukurūzas milti
2 gab.
2 gab. citrona šķēles
citrona šķēles
 
auksts ūdens
auksts ūdens
  • Brokastis
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Citi saldēdieni
  • Ēdieni bērniem
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ja tev saldētavā glabājas kāds maisiņš ar ogām no sava dārza vai arī veikala, uzvāri ogu mērci, kas bagātinās pankūkas, brokastu putru, saldējumu un kūkas. Tā ir nevis zapte, bet izteiksmīga ķiršu mērce, kuras recepti iesaka gardēde Elīna Krišjāne-Gustsone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Katliņā liec ķiršus, cukuru, citrona šķēlītes, anīsa zvaigznīti un kanēli.

    Vāri uz vidējas uguns apmēram 30 minūtes.

    Pēc norādītā laika uzgriez maksimālo karstumu.

    Krūzē ieber kukurūzas miltus, pievieno mazliet auksta ūdens un maisi, līdz kukurūzas milti izšķīduši un nav kunkuļu.

    Miltu masu, strauji maisot, pievieno ogām. Masa sabiezēs.

    Pēc gatavošanas atdzesē.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form