Olīvu maize ar rozmarīnu
Foto: Privātais arhīvs
4.5000 2
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
250 g
250 g milti
milti
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
20 g
20 g raugs
raugs
šķipsna
šķipsna sāls
sāls
1 TK
1 TK cukurs
cukurs
 
ūdens
ūdens
12
12 olīvas
olīvas
8
8 saulē kaltēti tomāti
saulē kaltēti tomāti
70 g
70 g siers
siers
 
rozmarīns
rozmarīns
  • Dažādas mīklas
  • Maize
  • Ēdieni vegāniem
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Ikdienas maltītei
  • Itāļu nacionālā virtuve
  • Itālijas garšas latvieša virtuvē – maize ar olīvām, saulē kaltētiem tomātiem un rozmarīnu! Recepti iesaka Sanita Briķe.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Izsijātos miltos izveidotā bedrītē ielej aptuveni pusglāzi silta ūdens, olīveļļu, pievieno sāli, cukuru, iejauc miltos, pievieno iedarbinātu raugu (kas iepriekš sajaukts ar nelielu daudzumu miltu un cukura), samīca mīklu (ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz silta ūdens, jo mīkla nedrīkst būt pārāk cieta), pārkaisa ar miltiem, pārsedz un noliek siltumā raudzēties.

    Olīvas pārgriež uz pusēm, tomātus – gabaliņos, sieru sarīvē. Visu kopā ar sasmalcinātu rozmarīnu iemīca uzraudzētajā mīklā, saveļ veltnītī un liek ietaukotā garenā veidnē. Pārziež ar eļļu vai olu, uz brīdi noliek siltumā, ļaujot mīklai vēlreiz pacelties.

    Maizi var pārkaisīt ar rozmarīnu vai saspraust tajā rozmarīna zariņus. Sakarsētā krāsnī 190-200 grādu temperatūrā cep 30-35 minūtes. Nedaudz padzesē un izņem no veidnes!

    Olīvu maize ar rozmarīnu
    Foto: Privātais arhīvs

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form