Olīvu maize ar rozmarīnu
Foto: Privātais arhīvs
5.0000 1
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas

Itālijas garšas latvieša virtuvē – maize ar olīvām, saulē kaltētiem tomātiem un rozmarīnu! Recepti iesaka Sanita Briķe.

Izsijātos miltos izveidotā bedrītē ielej aptuveni pusglāzi silta ūdens, olīveļļu, pievieno sāli, cukuru, iejauc miltos, pievieno iedarbinātu raugu (kas iepriekš sajaukts ar nelielu daudzumu miltu un cukura), samīca mīklu (ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz silta ūdens, jo mīkla nedrīkst būt pārāk cieta), pārkaisa ar miltiem, pārsedz un noliek siltumā raudzēties.

Olīvas pārgriež uz pusēm, tomātus – gabaliņos, sieru sarīvē. Visu kopā ar sasmalcinātu rozmarīnu iemīca uzraudzētajā mīklā, saveļ veltnītī un liek ietaukotā garenā veidnē. Pārziež ar eļļu vai olu, uz brīdi noliek siltumā, ļaujot mīklai vēlreiz pacelties.

Maizi var pārkaisīt ar rozmarīnu vai saspraust tajā rozmarīna zariņus. Sakarsētā krāsnī 190-200 grādu temperatūrā cep 30-35 minūtes. Nedaudz padzesē un izņem no veidnes!

Olīvu maize ar rozmarīnu
Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form