Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Kārdinoši trausla mīkla un maigs olu krēms, kam pa virsu uzkaisīts smaržīgais muskatrieksts - tas viss apvienots gardos groziņos. Deserts, kura katrs kumosiņš liks garšas kārpiņām aiz sajūsmas dejot.
120Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
175 gmilti50 gpūdercukurs100 gsviests1 olas dzeltenums daži pilieni vaniļas ekstrakts3 olas3 ĒKpūdercukurs300 mlsaldais krējums daži pilieni vaniļas ekstrakts svaigi malts muskatrieksts mafinu panna 12 papīra mafinu formiņas keramikas zirņi (baking beans)

Sagatavošana

1

Miltus saber virtuves kombainā, pievieno šķipsniņu sāls, pūdercukuru un sviestu. Visu samaisa viendabīgā masā, lai tā atgādinātu drupaču mīklu.

2

Pēc tam pievieno olas dzeltenumu un vaniļas ekstraktu, vēlreiz visu apmaisa virtuves kombainā un izņem laukā. Ar rokām izveido mīklas bumbu.

3

Padoms: ja mājās nav virtuves kombaina, mīklu var maisīt arī ar karoti un drupināt ar rokām, lai iegūtu vajadzīgo mīklas biezumu. Tas gan prasīs ilgāku laiku, bet rezultāts būs tikpat gards.

4

Mīklu ietin pārtikas plēvē un ieliek ledusskapī atdzist uz 30 minūtēm. Ja mīkla kļuvusi pārāk cieta, to notur 10–20 minūtes istabas temperatūrā.

5

Uz virsmas, kas apbārstīta ar miltiem, mīklu izrullē aptuveni trīs milimetrus plānu un lielā laukumā, lai varētu nosegt 12 mafinu formiņas.

6

Ar apaļu mīklas griezēju vai lielu krūzi no izrullētās izspiež 12 vienādus apļus. Tos liek pa virsu mafinu pannas iedaļām un ar pirkstiem rūpīgi ieklāj iekšā. Mīklas pamatni sadursta ar dakšiņu. Sagatavotās mīklas pamatnes liek ledusskapī un atdzesē 30 minūtes.

7

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem.

8

Pa virsu katrai mafinu pannas iedaļai, kurā ieklāta mīkla, liek mafinu papīra formiņu un pieber ar keramikas zirņiem.

9

Padoms: ja keramikas zirņu nav, to vietā var izmantot sausas pupiņas, nevārītus rīsus vai pelēkos zirņus.

10

Tartes mīklu cep 10-12 minūtes. Pēc tam no katras iedaļas izņem keramikas zirnīšus un papīra formiņu, un cep vēl 5-7 minūtes.

11

Kad mīkla izcepusies, izņem mafinu pannu no cepeškrāsns un ļauj mīklas groziņiem atdzist piecas minūtes.

12

Pēc tam uzmanīgi groziņus izņem no mafinu pannas un atdzesē pilnībā.

13

Cepeškrāsns temperatūru samazina līdz 150 grādiem.

14

Ķeras pie krēma gatavošanas.

15

Nelielā katliņā iesit olas, pievieno pūdercukuru un visu viegli sakuļ. Pēc tam masā iemaisa saldo krējumu un vaniļas ekstraktu.

16

Katliņu liek uz nelielas uguns un viegli uzkarsē šķidrumu. Kad olu krēms karsts, to izkāš caur sietu un vienlīdzīgi salej mīklas groziņos.

17

Pa virsu katram groziņam uzrīvē muskatriekstu.

18

Groziņus liek uz cepeškrāsns pannas un cep cepeškrāsnī 20-30 minūtes 150 grādos tik ilgi, līdz krēma virsa kļuvusi viegli stingra, bet krēms, pakratot groziņus, viegli kustas.

19

Groziņus izņem no cepeškrāsns un atdzesē vismaz 15 minūtes.

Pasniedz vēl siltus vai pilnībā atdzesētus.

Ja ir vēlēšanās, pirms pasniegšanas pa virsu uzrīvē vēl nedaudz muskatrieksta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!