70Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
50 gsviests75 gkviešu milti600 mlpiens sāls malti melnie pipari1 šķipsnakajēnas pipari5 gab.olu dzeltenumi0.5 TKrīvēts muskatrieksts50 grīvēts parmezāna siers1 gab.sakulta ola2 ĒKrīvmaize eļļa
Sagatavošana
1
Katliņā izkausē sviestu un pievieno 2/3 miltu, samaisa, pakāpeniski pievieno pienu un maisa, līdz masa uzvārās.
2
Pievieno sāli, piparus, kajēnas piparus, muskatriekstu, samaisa, olu dzeltenumus, parmezānu un samaisa.
3
Iegūto masu izlej seklā traukā, atdzesē.
4
No sastingušās masas izgriež aplīšus vai kvadrātiņus, apviļā atlikušajos miltos.
5
Sakulto olu ielej dziļā traukā, rīvmaizi – uz sekla šķīvja.
6
Katru siera masas gabaliņu apmērcē olā, tad rīvmaizē un cep karstā eļļā, līdz veidojas zeltaina kārtiņa.
Iesūtīja: Ieva
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit