Foto: Shutterstock
Grēcīgs gardums, roka stiepjas pie šķīvja vēl un vēl.
70Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
50 gsviests75 gkviešu milti600 mlpiens sāls malti melnie pipari1 šķipsnakajēnas pipari5 gab.olu dzeltenumi0.5 TKrīvēts muskatrieksts50 grīvēts parmezāna siers1 gab.sakulta ola2 ĒKrīvmaize eļļa

Sagatavošana

1

Katliņā izkausē sviestu un pievieno 2/3 miltu, samaisa, pakāpeniski pievieno pienu un maisa, līdz masa uzvārās.

2

Pievieno sāli, piparus, kajēnas piparus, muskatriekstu, samaisa, olu dzeltenumus, parmezānu un samaisa.

3

Iegūto masu izlej seklā traukā, atdzesē.

4

No sastingušās masas izgriež aplīšus vai kvadrātiņus, apviļā atlikušajos miltos.

5

Sakulto olu ielej dziļā traukā, rīvmaizi – uz sekla šķīvja.

6

Katru siera masas gabaliņu apmērcē olā, tad rīvmaizē un cep karstā eļļā, līdz veidojas zeltaina kārtiņa.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!