Foto: Publicitātes foto

Ja paredzēta pasēdēšana ar draugiem, ir arī kārtīgi jāiestiprinās. Restorāna Kaļķu vārti pavārs Haralds Saušs, iedvesmojoties no degvīna "Stolichnaya" garšas notīm, radījis pavisam neparastu uzkodu, kas piestāvēs tieši šim reibinošajam dzērienam. "Pēc 50 gramiem degvīna var labi izjust spēcīgo bekona garšas pildījumu, un ar katru reizi tas kļūst ar vien labāks!" stāsta Haralds. Pamēģini arī tu pagatavot plānos pankūku sainīšus un izgaršot ne vien bekonu un krēmsieru, bet arī garšaugu drupatas.

30Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 5
13 gmilti1 ola45 mlpiens10 mlolīveļļa50 gbekons20 gmaskarpone krēmsiers15 gParmezāna siers30 grīvmaize25 gpētersīļi5 gmaurloki sāls pipari cukurs

Sagatavošana

1

Traukā liek pienu, olas, olīveļļu, miltus, garšvielas un samaisa, līdz iegūst viendabīgu konsistenci, tad liek malā, lai mīkla atpūšas.

2

Bekonu sagriež smalkos kubos, pievieno krēmsieru, garšvielas un sakapātas pētersīļu lapas.

3

Cep ļoti plānas pankūkas, aptuveni 10 centimetrus lielas. Pilda tās ar bekona masu, izveido maisa formu un nostiprina ar blanšētu maurloku (novārīts ūdenī aptuveni minūti). Traukā liek rīvētu Parmezāna sieru, pētersīļus, rīvmaizi, sāli un blendē līdz iegūta drupana konsistence.

4

Uz šķīvja ber garšaugu drupinājumu un tajā skaisti "iesēdina" pankūku saini.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!