Pannā cepta vistiņa saldā krējuma un sēņu mērcē
Foto: DELFI
2.7143 7
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas

Šis ir lielisks veids, kā izmantot saldētas un iepriekš apceptas sēnes no saldētavas krājumiem, jo tās, salikumā ar sviestā apbrūninātiem vistas gaļas gabaliņiem , zeltainiem sīpoliem saldajā krējumā un "tuč, tuč" rozmarīna, garšos vienkārši lieliski.

Vistu sagriež gabalos. Kā to paveikt, uzzināsi, noskatoties šo video. Gabaliņus pārkaisa ar sāli pipariem, pārslaka ar citronu sulu un ieberzē. Kaulus liek ledusskapī vai saldētavā, lai pēc nepieciešamības izmantotu buljona pagatavošanai.

Sīpolus nomizo, sagriež plānos pusgredzenos. Sēnes atlaidina.

Padoms: ja neizmanto saldētas sēnes, bet, piemēram, šampinjonus, tad tos pannā apcep uzreiz pēc sīpoliem un noņem no pannas.

Pannā izkausē ēdamkaroti sviesta, liek cepties sīpolus, pievienojot sakapātu rozmarīnu un šķipsnu sodas, lai sīpoli ātrāk kļūtu zeltaini.

Kad sīpoli apcepušies, tos noņem no pannas. Pannā liek 2ĒK sviesta, izkausē un liek cepties gaļas gabaliņus, uz straujas uguns apbrūninot tos pāris minūtes no katras puses, līdz gabaliņi ir kļuvuši skaisti zeltaini.

Kad gaļa ir apcepta, pannā brīvajās vietās liek ar ceptajiem sīpoliem samaisītas sēnes, visu pārlej ar saldo krējumu, pievieno sāli, piparus, pannai uzliek vāku un uz nelielas liesmas sautē vistu aptuveni 20-25 minūtes.

Pirms pasniegšanas, ja vēlas, pārkaisa ar sīki sakapātiem zaļumiem.

Lai labi garšo!

Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

Comment Form