Pārbaudīta mājas siera recepte
Foto: Shutterstock
2.5000 4
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
1 kg
1 kg biezpiens
biezpiens
2 l
2 l piens
piens
700 ml
700 ml ūdens
ūdens
350 g
350 g sviests
sviests
1 gab.
1 gab. ola
ola
0.5 TK
0.5 TK sāls
sāls
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Mājās gatavots siers
  • Siera un biezpiena uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Pārbaudīta mājas siera recepte, kura noderēs arī ikdienā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sajauc pienu ar ūdeni un uzvāra.

    Izberž biezpienu caur sietu, pievieno pienam, labi sajauc un karsē līdz atdalās sūkalas (nevārīt!).

    Masu nolej caurdurī ar marli un pagaida, līdz notek sūkalas.

    Liek siltā katlā un siltumā kuļ ar koka karoti, pakāpeniski pievieno sviestu, olu un sāli.

    Siera masu liek uz mitriem marles kvadrātiem, izveido formu un liek starp diviem dēlīšiem un noslogo.

    Iesūtīja: Elfux

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form