Pastas salāti ar sparģeļiem un zemenēm
Foto: Publicitātes foto
0 0
3 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g sparģeļi
sparģeļi
400 g
400 g zemenes
zemenes
200 g
200 g makaroni ("fusilli")
makaroni ("fusilli")
2 saujas
2 saujas spināti vai rukola
spināti vai rukola
MĒRCEI
2 ĒK
2 ĒK olīveļļa
olīveļļa
1 ĒK
1 ĒK balzamiko etiķis
balzamiko etiķis
1 ĒK
1 ĒK baltvīna etiķis
baltvīna etiķis
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
1 TK
1 TK medus vai kļavu sīrups
medus vai kļavu sīrups
1/2 TK
1/2 TK sāls
sāls
pēc garšas
pēc garšas citronpipari
citronpipari
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Piknika ēdienu receptes
  • Ikdienas maltītei
  • Līgo svētku un Jāņu receptes
  • Viegla vasaras maltīte
  • Launags
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Makaronu salāti
  • Pasaules Virtuve
  • Sākoties vasarai, pienācis īstais laiks ieviest jaunus ēšanas paradumus un doties baudīt maltītes svaigā gaisā. Veselīga dzīvesveida blogs "Foodprep.lv" un "Dobeles dzirnavnieks" piedāvā krāsainu, sātīgu un ātri pagatavojamas pastas salātu recepti, kas noderēs arī piknikam.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Nomazgā un virtuves dvielī nosusina sparģeļus.

    Nolauž sparģeļiem koksnainos kātu galiņus (~2 - 3 cm), sulīgās atlikušās daļas sagriež aptuveni 3 cm gabaliņos.

    Pagatavo makaronus atbilstoši norādei uz iepakojuma. Pēc pagatavošanas makaronus nokāš un noskalo aukstā ūdenī.

    Uz uzkarsētas pannas nelielā eļļas daudzumā apcep sparģeļus apmēram 8 minūtes.

    Pa to laiku bļodiņā (ja salāti tiks ēsti tuvāko stundu laikā) vai mazā, aizvākojamā burciņā (ja salāti tiks ēsti vēlāk), uztaisa salātu mērci, savienojot visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisot.

    Lielā bļodā vai ēdiena uzglabāšanas traukā liek apceptos sparģeļus, izvārītos makaronus, rukolu vai spinātus.

    Neilgi pirms ēšanas nomazgā zemenes un katru sagriež četrās daļās, pievieno salātiem.

    Mērcīti pārlej pāri salātiem brīdi pirms ēšanas.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form