Foto: Shutterstock
Cīsiņu žiljēna pamatversija ir tas, ko vācu virtuvē nezināmu iemeslu dēļ sauc par "Pāvesta pusdienām". Pāvests gan cīsiņu vietā izmanto vistas fileju, ko pamatīgi papildina ar kariju, - šis žiljēna variants radās naudas trūkuma brīdī.
30Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gcīsiņi400 gšampinjoni3 šķēlesvārīts šķiņķis250 gmajonēze200 mlsaldais krējums sāls pipari ķiploks dilles timiāns baziliks

Sagatavošana

1

Cīsiņus (vēlams kūpinātos vai "bērnu") sagriež nelielos gabaliņos (mūsmājās saukti par "podziņām") - šito dara meita.

2

Kamēr bērns cīnās ap cīsiņiem, sagriežu šampinjonus un apcepu uz pannas. Kad šķidrums sāk novārīties, piemetu garšvielas un gabaliņos sagriezto šķiņķi.

3

Pa to laiku bērns ir samocījis cīsiņus, ko arī metu pannā pie sēnēm. Ieslēdzu cepeškrāsni uz 180 grādiem.

4

Samācu meitu apieties ar blenderi - viņa sakuļ saldo krējumu, pēc tam pieliek tam majonēzi, sāli, piparus, garšaugus kaltētos.

5

Cepamajā traukā lieku sēnes + cīsiņus, pārleju pāri sakulto krējumu ar majonēzi un cepu cepeškrāsnī ~ 20 minūtes.

6

Kamēr tas viss cepas, sataisu gurķu salātus (garais gurķis + sīki sakapāts sīpols + balzamiko etiķis + olīveļļa + dilles). Klāt var ēst rīsus vai maizi.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!