Pāvesta pusdienu ekonomiskais variants – cīsiņu žiljēns
Foto: Shutterstock
2.4444 9
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
400 g
400 g cīsiņi
cīsiņi
400 g
400 g šampinjoni
šampinjoni
3 šķēles
3 šķēles vārīts šķiņķis
vārīts šķiņķis
250 g
250 g majonēze
majonēze
200 ml
200 ml saldais krējums
saldais krējums
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
 
ķiploks
ķiploks
 
dilles
dilles
 
timiāns
timiāns
 
baziliks
baziliks
  • Gaļas sacepumi
  • Karstās uzkodas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Cīsiņu žiljēna pamatversija ir tas, ko vācu virtuvē nezināmu iemeslu dēļ sauc par "Pāvesta pusdienām". Pāvests gan cīsiņu vietā izmanto vistas fileju, ko pamatīgi papildina ar kariju, - šis žiljēna variants radās naudas trūkuma brīdī.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cīsiņus (vēlams kūpinātos vai "bērnu") sagriež nelielos gabaliņos (mūsmājās saukti par "podziņām") - šito dara meita.

    Kamēr bērns cīnās ap cīsiņiem, sagriežu šampinjonus un apcepu uz pannas. Kad šķidrums sāk novārīties, piemetu garšvielas un gabaliņos sagriezto šķiņķi.

    Pa to laiku bērns ir samocījis cīsiņus, ko arī metu pannā pie sēnēm. Ieslēdzu cepeškrāsni uz 180 grādiem.

    Samācu meitu apieties ar blenderi - viņa sakuļ saldo krējumu, pēc tam pieliek tam majonēzi, sāli, piparus, garšaugus kaltētos.

    Cepamajā traukā lieku sēnes + cīsiņus, pārleju pāri sakulto krējumu ar majonēzi un cepu cepeškrāsnī ~ 20 minūtes.

    Kamēr tas viss cepas, sataisu gurķu salātus (garais gurķis + sīki sakapāts sīpols + balzamiko etiķis + olīveļļa + dilles). Klāt var ēst rīsus vai maizi.

    Iesūtīja: Nora

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form