Pēc kanēļa un muskatriekstiem smaržojoša ābolkūka ar rīvētu cieto sieru 'Džiugas'
Foto: Publicitātes foto
1.0000 2
6 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
Mīklai
280 g
280 g milti
milti
200 g
200 g margarīns vai sviests
margarīns vai sviests
80 g
80 g paniņas
paniņas
1 ĒK
1 ĒK sāls
sāls
50 g
50 g rīvēts siers "Džiugas"
rīvēts siers "Džiugas"
Pildījumam:
65 g
65 g cukurs
cukurs
34 g
34 g milti
milti
3/4 ĒK
3/4 ĒK kanēlis
kanēlis
1/4 ĒK
1/4 ĒK malts muskatrieksts
malts muskatrieksts
720 g
720 g sagriezti āboli bez serdēm
sagriezti āboli bez serdēm
50 g
50 g rīvēts siers "Džiugas"
rīvēts siers "Džiugas"
50 g
50 g sviests
sviests
2 ĒK
2 ĒK ūdens
ūdens
1 ĒK
1 ĒK cukurs
cukurs
  • Ikdienas maltītei
  • Plātsmaizes
  • Pasaules Virtuve
  • Lai arī cik garšīgi būtu veikalos nopērkamie saldumi, gaisam atdziestot, pie iekurta kamīna visvairāk gribas palutināt sevi ar pašceptas klasiskās ābolkūkas garšu... Izmēģini šo recepti, kurā savu lomu spēlē arī cietais siers "Džiugas"!

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Kārtīgi samaisa miltus, margarīnu (sviestu), paniņas un sāli.

    Pieber rīvēto sieru "Džiugas" (to var papildus sasmalcināt) un samīca mīklu. Sadala to divās daļās, ietin pārtikas plēvē un ievieto ledusskapī, lai sastingst.

    Pusi kūkas pildījumam paredzētā cukura daudzuma samaisa ar miltiem, kanēli un sasmalcinātiem muskatriekstiem.

    Šajā masā ievieto šķēlēs sagrieztos ābolus, atkal samaisa.

    Izrullē vienu mīklas daļu un izklāj to cepšanas formā. Mīklu pārklāj ar ābolu masu, apbārsta ar rīvētā siera maisījumu, saliek virsū nelielos gabaliņos sagrieztu sviestu.

    No otrā mīklas slāņa pagatavo plānas josliņas un šķērsām krusteniski pārklāj ar tām kūku. Ar mitru otiņu apsmērē josliņas un apkaisa ar atlikušo cukuru.

    Ievieto kūku cepeškrāsnī un cep 200°C temperatūrā 45–50 minūtes, līdz kūka iegūst zeltainu nokrāsu.

    12 mēnešus briedināts cietais siers "Džiugas"® Mild


    Maigās garšas un aromāta kombinācija. Ideāli tiek rīvēts un piemērots makaronu ēdieniem, vēršacīm, risoto. Bērniem un jauniešiem cietā siera lietošanu uzturā ieteicams sākt tieši ar šo siera, tā kā "Džiugas" sieru garšu paletē šim sieram piemīt īpaši maiga garša.

    Īpaši rekomendēts lietot brokastīs.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form