Salāti ar pētersīļu pesto un dateļu jogurta mērci
Foto: DELFI
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Divas ārkārtīgi gardas mērces, kas papildinās jebkurus lapu salātus. Pesto garšas bagātību piešķirs pētersīļi un kale kāposts, bet saldenā jogurta un dateļu mērce ar to burvīgi kontrastēs. Mērces pasniedz kopā ar lapu salātiem (rukola, spināti, ledus salāti vai citi), mazliet ciedru riekstiem un marinētas skumbrijas gabaliņiem.

Receptes autors ir virtuozais kafijas grauzdētavas un kafejnīcas "Rocket Bean Roastery" šefpavārs Artūrs Taškāns. Viņa variācijā ap salātiem, bez pesto un dateļu jogurta, tiem pievienota arī viegli marinēta svaigā skumbrija. Tā kā svaigas skumbrijas tirgū ir samērā grūti dabūt, recepti pēc vēlēšanās var papildināt ar kādu citu zivi.

Gatavo pesto

Kale kāpostu noblanšē verdošā ūdenī aptuveni piecas minūtes.

Pēc tam to pašu dara ar pētersīļa un estragona lapiņām, viegli noblanšējot tās divas minūtes. Zaļumus pēc tam atdzesē ledusaukstā ūdenī un nokāš.

Virtuves smalcinātājā saber visas pesto nepieciešamās sastāvdaļas un sablendē, līdz iegūta vēlamā konsistence.

Gatavo dateļu jogurtu

Žāvētas dateles (bez kauliņiem) sagriež nelielos kubiņos. Sajauc tās kopā ar jogurtu, mazliet sarīvētu citrona miziņu, citronu sulu, sāli un cukuru.

Pasniedz salātus

Uz šķīvja uzliek dateļu jogurtu, pēc tam pētersīļu pesto, apkaisa ar ciedru riekstiem un virs mērcēm izkārto lapu salātus un visu apber ar zivs gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form