Foto: DELFI
Tomātu zupu recepšu ir gana daudz, bet šīs receptes panākumu atslēga slēpjas tajā, ka jāliek palieli sīpoli, lai zupa ir kreptīga. No čili pipariem un ķiplokiem arī nav ko bīties. Un saldais krējums var droši palikt veikala plauktā!
25Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
3 gab.sīpoli12 gab.tomāti2 gab.ķiploka daiviņas2 gab.burkāni1 gab.buljona kubiņš pēc garšasasie pipari pēc garšasbaziliks

Sagatavošana

1

Sakarsētā eļļā apcep sīpolus un šķēlītēs sagrieztus ķiplokus, piemet klāt burkānu ripiņas.

2

Kad sīpoli kļūst nedaudz caurspīdīgi, pievieno tomātus ar visu mizu, ja tomēr dikti nepatīk miziņa, šeit var atrast padomus, kā pareizi tos blanšēt.

3

Pieliek vienu buljona kubiņu, jo, lejot klāt buljonu, zupa sanāktu dikti šķidra.

4

Droši liek klāt labi daudz aso piparu, sāli var nelikt, jo sāļuma būs gana no buljona kubiņa.

5

Visu savāra, līdz tomāti izjukuši, nogriež uguni un zupu nedaudz padzesē. Tad rūpīgi sablendē, uzliek vēlreiz uz uguns, sagaida pirmo burbuli un griež nost.

Ēd ar paštaisītiem grauzdiņiem, lieliski garšos ar zilā siera gabaliņiem. Protams, arī bazilika lapiņas saderēs ar tomātu saldumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!