Pikantā tomātu biezzupa bez saldā krējuma
Foto: DELFI
3.5000 2
4 porcijas 
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
3 gab.
3 gab. sīpoli
sīpoli
12 gab.
12 gab. tomāti
tomāti
2 gab.
2 gab. ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
2 gab.
2 gab. burkāni
burkāni
1 gab.
1 gab. buljona kubiņš
buljona kubiņš
pēc garšas
pēc garšas asie pipari
asie pipari
pēc garšas
pēc garšas baziliks
baziliks
  • Ātri pagatavojami ēdieni
  • Ēdieni veģetāriešiem
  • Biezzupas un krēmzupas
  • Dārzeņu zupas
  • Ikdienas maltītei
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Tomātu zupu recepšu ir gana daudz, bet šīs receptes panākumu atslēga slēpjas tajā, ka jāliek palieli sīpoli, lai zupa ir kreptīga. No čili pipariem un ķiplokiem arī nav ko bīties. Un saldais krējums var droši palikt veikala plauktā!

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsētā eļļā apcep sīpolus un šķēlītēs sagrieztus ķiplokus, piemet klāt burkānu ripiņas.

    Kad sīpoli kļūst nedaudz caurspīdīgi, pievieno tomātus ar visu mizu, ja tomēr dikti nepatīk miziņa, šeit var atrast padomus, kā pareizi tos blanšēt.

    Pieliek vienu buljona kubiņu, jo, lejot klāt buljonu, zupa sanāktu dikti šķidra.

    Droši liek klāt labi daudz aso piparu, sāli var nelikt, jo sāļuma būs gana no buljona kubiņa.

    Visu savāra, līdz tomāti izjukuši, nogriež uguni un zupu nedaudz padzesē. Tad rūpīgi sablendē, uzliek vēlreiz uz uguns, sagaida pirmo burbuli un griež nost.

    Ēd ar paštaisītiem grauzdiņiem, lieliski garšos ar zilā siera gabaliņiem. Protams, arī bazilika lapiņas saderēs ar tomātu saldumu.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form