Foto: Shutterstock
Siltas, sātīgas un ļoti pikantas olīvas, kas būs gardas tāpat, siera platē vai kopā ar citām uzkodām. Īpašu garšu un smaržu tām piešķirs apelsīna miziņas un timiāns.
10Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 TKkoriandra sēklas120 mlolīveļļa3 strēmeles apelsīna miziņa2 ķiploka daiviņas šķipsnapaprikas pārslas270 golīvas ar kauliņiem timiāns

Sagatavošana

1

Piestā sastampā koriandra sēklas. Iegūto pulveri pārber karstā pannā un, uz vidējas uguns maisot, cep aptuveni minūti.

2

Tad koriandra sēklām pievieno olīveļļu, apelsīna miziņu, smalki sakapātu ķiploku un paprikas plāksnes. Turpina viegli apcept tik ilgi, līdz jūtams ķiploka aromāts un tas vēl nav apbrūnējis.

3

Pēc tam siltajā eļļā pievieno olīvas un apmaisa. Pievieno arī timiāna zariņus. Kad olīvas siltas, eļļu notecina atsevišķā bļodiņā.

4

Olīvas saber uzkodu trauciņā un pasniedz ar kādu kraukšķīgas maizes šķēlīti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!