Pildītas karstmaizes ar olu kulteni, gailenēm un bekonu
Foto: Shutterstock
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja tev palaimējies tikt pie kādas saujas gaileņu un vēlies palutināt mājiniekus ar īpaši gardām un sātīgām brokastīm, pagatavo maizes "laiviņas", kas pildītas ar olu kulteni, gailenēm un bekonu, kas slēpjas zem kūstoša siera kārtas.

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Čabatu gareniski pārgriež uz pusēm, ar nazi izgriež vai ar pirkstiem izplucina mīkstumu (to var apgrauzdēt krāsnī, pagatavojot grauzdiņus, ko pievieno biezzupām, vai rīvmaizi panēšanai).

Pannā iepriekš uzkarsētā eļļā apcep sausas, iepriekš notīrītas gailenes (lielākās sagriež mazākos gabaliņos), pievienojot sāli, piparus un citronu sulu.

Pēc 4-5 minūtēm pievieno sviestu, kapātus pētersīļus un karsē, līdz sviests izkusis. Gailenes izņem no pannas, liek bļodā.

Pannā liek sasmalcināto bekonu un karsē. Kad tas kļuvis caurspīdīgs, lej pannā sakultas olas un apmaisot karsē 30 sekundes, tad noņem pannu no plīts, ber pannas saturu bļodā pie sēnēm un uzmanīgi apmaisa.

Pilda sagatavoto masu maizes "laiviņās", pārkaisa ar sieru un liek krāsnī uz 10-12 minūtēm, līdz siers izkusis.

Pārkaisa ar zaļumiem, griež šķēlēs un pasniedz ar viegliem dārzeņu salātiem.

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form