Pildītas karstmaizes ar olu kulteni, gailenēm un bekonu
Foto: Shutterstock
0 0
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 neliela gaišā čabata
neliela gaišā čabata
1-2 saujas
1-2 saujas gailenes
gailenes
4 šķēles
4 šķēles bekons, sasmalcināts
bekons, sasmalcināts
1 TK
1 TK citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas sāls un malti melnie pipari
sāls un malti melnie pipari
 
eļļa cepšanai
eļļa cepšanai
1 ĒK
1 ĒK sviests
sviests
pēc garšas
pēc garšas pētersīļi
pētersīļi
6
6 olas
olas
100 g
100 g siers, sarīvēts
siers, sarīvēts
  • Brokastis
  • Launags
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Ja tev palaimējies tikt pie kādas saujas gaileņu un vēlies palutināt mājiniekus ar īpaši gardām un sātīgām brokastīm, pagatavo maizes "laiviņas", kas pildītas ar olu kulteni, gailenēm un bekonu, kas slēpjas zem kūstoša siera kārtas.

    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Čabatu gareniski pārgriež uz pusēm, ar nazi izgriež vai ar pirkstiem izplucina mīkstumu (to var apgrauzdēt krāsnī, pagatavojot grauzdiņus, ko pievieno biezzupām, vai rīvmaizi panēšanai).

    Pannā iepriekš uzkarsētā eļļā apcep sausas, iepriekš notīrītas gailenes (lielākās sagriež mazākos gabaliņos), pievienojot sāli, piparus un citronu sulu.

    Pēc 4-5 minūtēm pievieno sviestu, kapātus pētersīļus un karsē, līdz sviests izkusis. Gailenes izņem no pannas, liek bļodā.

    Pannā liek sasmalcināto bekonu un karsē. Kad tas kļuvis caurspīdīgs, lej pannā sakultas olas un apmaisot karsē 30 sekundes, tad noņem pannu no plīts, ber pannas saturu bļodā pie sēnēm un uzmanīgi apmaisa.

    Pilda sagatavoto masu maizes "laiviņās", pārkaisa ar sieru un liek krāsnī uz 10-12 minūtēm, līdz siers izkusis.

    Pārkaisa ar zaļumiem, griež šķēlēs un pasniedz ar viegliem dārzeņu salātiem.

    Lai labi garšo!

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form