Pildītas olas ar avokado krēmu un bekona kraukšķiem
Foto: Cook.me
0 0
12 porcijas 
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
6
6 lielas olas
lielas olas
2
2 bekona šķēles, sagrieztas nelielos kvadrātiņos
bekona šķēles, sagrieztas nelielos kvadrātiņos
1
1 avokado
avokado
2 ĒK
2 ĒK kinza, sakapāta
kinza, sakapāta
1 ĒK
1 ĒK citronu sula
citronu sula
pēc garšas
pēc garšas citrona miziņa, rīvēta
citrona miziņa, rīvēta
pēc garšas
pēc garšas sāls un svaigi malti melnie pipari
sāls un svaigi malti melnie pipari
1/4 TK
1/4 TK Kajēnas pipari
Kajēnas pipari
2 ĒK
2 ĒK sīpolloki, sakapāti
sīpolloki, sakapāti
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Lieldienu receptes
  • Ziemassvētku receptes
  • Olu uzkodas
  • Pasaules Virtuve
  • Pildītas olas ir Lieldienu mielasta klasika – šī gardā uzkoda pilda arī galda dekora funkciju. Maigs avokado krēms, bekona kraukšķi, kapāti zaļumi un Kajēnas pipari veidos burvīgu garšu saspēli. Recepti piedāvā kulinārijas portāls "Cook.me".

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Uzkarsētā pannā ber bekonu un, ik pa laikam apmaisot, cep 6-8 minūtes, tad kraukšķus liek uz papīra dvieļiem, lai notecinātu liekos taukus.

    Liek olas katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, turpina vārīt olas minūti, tad uzliek katlam cieši pieguļošu vāku, noņem katlu no plīts un atstāj olas verdošajā ūdenī 8-10 minūtes.

    Tad nokāš olas, atdzesē, noloba un gareniski uzmanīgi pārgriež uz pusēm ar asu nazi.

    Izņem olu dzeltenumus, liek bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztu avokado mīkstumu un ar dakšu saspaida visu viendabīgā masā.

    Pievieno masai citronu sulu, rīvēto miziņu, kinzu, sāli, piparus un samaisa.

    Izmantojot konditorejas maisiņu ar atbilstošu uzgali, pilda avokado krēmu olu pusītēs.

    Dekorē ar bekona kraukšķiem, kapātiem lociņiem un pārkaisa ar Kajēnas pipariem.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form