Foto: Cook.me

Pildītas olas ir Lieldienu mielasta klasika – šī gardā uzkoda pilda arī galda dekora funkciju. Maigs avokado krēms, bekona kraukšķi, kapāti zaļumi un Kajēnas pipari veidos burvīgu garšu saspēli. Recepti piedāvā kulinārijas portāls "Cook.me".

35Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
6 lielas olas2 bekona šķēles, sagrieztas nelielos kvadrātiņos1 avokado2 ĒKkinza, sakapāta1 ĒKcitronu sula pēc garšascitrona miziņa, rīvēta pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari0.25 TKKajēnas pipari2 ĒKsīpolloki, sakapāti

Sagatavošana

1

Uzkarsētā pannā ber bekonu un, ik pa laikam apmaisot, cep 6-8 minūtes, tad kraukšķus liek uz papīra dvieļiem, lai notecinātu liekos taukus.

2

Liek olas katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un vāra. Kad ūdens sāk burbuļot, turpina vārīt olas minūti, tad uzliek katlam cieši pieguļošu vāku, noņem katlu no plīts un atstāj olas verdošajā ūdenī 8-10 minūtes.

3

Tad nokāš olas, atdzesē, noloba un gareniski uzmanīgi pārgriež uz pusēm ar asu nazi.

4

Izņem olu dzeltenumus, liek bļodā, pievieno gabaliņos sagrieztu avokado mīkstumu un ar dakšu saspaida visu viendabīgā masā.

5

Pievieno masai citronu sulu, rīvēto miziņu, kinzu, sāli, piparus un samaisa.

6

Izmantojot konditorejas maisiņu ar atbilstošu uzgali, pilda avokado krēmu olu pusītēs.

7

Dekorē ar bekona kraukšķiem, kapātiem lociņiem un pārkaisa ar Kajēnas pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!