Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un sieru krēmīgā mērcē
Foto: Privātais ahīvs
3.0000 3
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Ja gribas kārtīgi piesiet dūšu, tad ar malto gaļu pildīti kartupeļi krēmīgā mērcē būs īstā izvēle. Recepti iesaka mūsu lasītāja Sanita Ābelīte.

Nomazgā kartupeļus ar mizu un liek katlā vārīties. Vara, līdz tie daļēji mīksti un vēl nejūk ārā.

Kad kartupeļi gatavi, tos ņem ārā no katla un nedaudz atdzesē.

Veido "laiviņas", ar karoti izgrebjot kartupeļu mīkstumu.

Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un sieru krēmīgā mērcē
Foto: Privātais arhīvs

Pannā sakarsē eļļu, liek cepties sīpolus. Kad tie ir zeltaini, pievieno malto gaļu, sāli, piparus, citas garšvielas pēc izvēles un apmaisot cep vēl pāris minūtes.

Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un sieru krēmīgā mērcē
Foto: Privātais arhīvs

Apcepto malto gaļu bļodā sajauc ar 1/3 kartupeļu mīkstumu un majonēzi.

Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un sieru krēmīgā mērcē
Foto: Privātais arhīvs

Gatavo masu pilda "laiviņās".

Pildītos kartupeļus liek ietaukotā veidnē un cep iepriekš līdz 180 gradiem sakarsētā krāsnī aptuveni 40-50 minūtes. Ja vēlas, lai maltīte ir īpaši sātīga, kartupeļus pirms "šaušanas" krāsnī pārlej ar Bešamela mērci (recepti atradīsi, lūk, te).

Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un sieru krēmīgā mērcē
Foto: Privātais arhīvs

Piecas minūtes pirms cepšanas beigām parkaisa ar sieru un liek atpakaļ krāsnī, lai siers izkūst.

Pildīti kartupeļi ar malto gaļu un sieru krēmīgā mērcē
Foto: Privātais ahīvs

Lai labi garšo!

Source

Tasty
Pamanījāt kļūdu?
Iezīmējiet tekstu un nospiediet Ctrl + Enter!

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.

Comment Form