Foto: Shutterstock
Karstām uzkodām, sātīgām piedevām pusdienās vai vakariņās - pildīti kartupeļi ar sieru.
70Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 gab.kartupeļi sāls ķimenes pipari100 gsiers50 gmajonēze lociņi eļļa skābais krējums pasniegšanai

Sagatavošana

1

Nomazgātus kartupeļus pārgriež uz pusēm un ar griezumu uz augšu kārto cepešpannā, kurā ieklāta folija, kas ieziesta ar eļļu. Apslaki kartupeļus ar eļļu un pārkaisi pāri garšvielas.

2

Cep 200 grādos cepeškrāsnī 40-50 minūtes.

3

Sarīvē sieru un sajauc to ar majonēzi (veģetārieši majonēzi var aizvietot ar krējumu vai bezpiedevu jogurtu, kas smaisīts ar franču sinepēm) un garšvielām.

4

Neilgi pirms kartupeļu gatavības, izņem tos no krāsns, nedaudz sastampā mīkstumu un tam pa virsu liec sarīvētu sieru. Liec cepties krāsnī vēl uz 5-10 minūtēm, līdz siers izkusis un apcepies.

5

Gatavus pārkaisa ar sagrieztiem sīpollociņiem un skābo krējumu.

Iesūtīja: Džeina B.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!