Ar malto gaļu un dārzeņiem pildīti ķirbji
Foto: Privātais arhīvs
3.7143 7
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Loading...
Sastāvdaļas
1
1 neliels cepamais ķirbis
neliels cepamais ķirbis
500 g
500 g maltā gaļa
maltā gaļa
2
2 sīpoli
sīpoli
3
3 ķiploka daiviņas
ķiploka daiviņas
 
sāls
sāls
 
pipari
pipari
3
3 tomāti
tomāti
1
1 neliels cukīni
neliels cukīni
2
2 paprikas
paprikas
1
1 burkāns
burkāns
200 g
200 g Čedaras siers
Čedaras siers
150 g
150 g saldais krējums
saldais krējums
1 ĒK
1 ĒK milti
milti
  • Dārzeņu sacepumi
  • Gaļas ēdieni
  • Gaļas sacepumi
  • Ikdienas maltītei
  • Mārtiņdienas cienasts
  • Romantiskas vakariņas
  • Ziemassvētku receptes
  • Pusdienas
  • Vakariņas
  • Pasaules Virtuve
  • Pavisam rudenīga un garda recepte, kurā skaisti pasniegts oranžais ķirbis – tas pildīts ar malto gaļu, tomātiem, cukīni gabaliņiem un pat sieru. Recepti Tasty.lv lasītājiem piedāvā Inese Baranovska, kura piedalās Cālis.lv un Zoombook recepšu konkursā.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Vispirms sagatavo ķirbja pildījumu – apcep smalki sakapātus sīpolus un ķiplokus kopā ar malto gaļu. Pievieno ripiņās sagrieztos tomātus un cukīni.

    Visu kopā pacep, līdz dārzeņi kļūst mazliet caurspīdīgi.

    Pagatavo mērci: mazā katliņā, viegli maisot, uzsilda saldo krējumu kopā ar ēdamkaroti miltu, pievieno sāli un piparus.

    Nogriež ķirbim vāku un izņem tā sēklotnes daļu.

    Sagatavotajā ķirbja bļodiņā kārtu pa kārtai liek iekšā pildījumu: vispirms ieklāj kārtu malto gaļu, tai pa virsu lej daļu miltu mērces, pa virsu kaisa daļu rīvētā siera, tad atkal liek gaļas pildījuma kārtu, miltu mērci, rīvēto sieru.

    Pildījumam jābūt blīvi ieklātam ķirbī un visam jānoslēdzas ar siera kārtu.

    Kad ķirbis sapildīts, liek tam virsū vāciņu un liek iepriekš uz 180 grādiem uzsildītā cepeškrāsnī. Cep aptuveni stundu.

    Lai labi garšo!

    Seko Tasty arī Instagram profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form