Piparkūku siera kūka
Foto: Privātais arhīvs
3.5333 15
Sarežģītība: vidēji
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
150 g
150 g "Laimas" apaļās piparkūkas dekoram
"Laimas" apaļās piparkūkas dekoram
PAMATNEI
150 g
150 g cepumi "Selga"
cepumi "Selga"
120 g
120 g sviests
sviests
PILDĪJUMAM
500 g
500 g bezpiedevu krēmsiers
bezpiedevu krēmsiers
140 g
140 g cukurs
cukurs
8 g
8 g kukurūzas vai kartupeļu ciete
kukurūzas vai kartupeļu ciete
1 TK
1 TK vaniļas ekstrakts
vaniļas ekstrakts
175 ml
175 ml skābs krējums
skābs krējums
3
3 olas
olas
 
dzērveņu vai brūkleņu ievārījums
dzērveņu vai brūkleņu ievārījums
1
1 laims, miziņa un sula
laims, miziņa un sula
  • Latvijas svētku receptes
  • Ēdieni dzimšanas un vārda dienas ballītei
  • Ziemassvētku receptes
  • Siera kūkas
  • Tortes un kūkas
  • Pasaules Virtuve
  • "Man ir kūka! Katra nākamā, ko uzmeistaroju, ir arvien labāka, bet šī ir vislabākā! Ar "Selgas" cepumiņiem, ar "Laimas" piparkūkām un dzērveņu zapti," tā savas kārdinošās piparkūku siera kūkas recepti piesaka Elīna Krišjāne Gustsone.

    close-ad
    Saturs turpināsies pēc reklāmas
    Reklāma

    Cepšanai tiek izmantota apaļa kūku forma 20 cm diametrā, bet, ja kūku grib lielāku, nevis augstāku, tad izmanto 24 cm diametra veidni.

    Cepeškrāsni sakarsē līdz 150 grādiem. Cepamo formu noklāj ar cepamo papīru. Formas maliņas no iekšpuses nosmērē ar sviestu.

    Sasmalcina cepumus pamatnei. Pievieno izkausētu sviestu. Rūpīgi visu samaisa un masu ber formā. Kārtīgi nopresē ar pirkstiem vai karoti. Pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī atdzesēties.

    Lielā bļodā saputo krēmsieru, līdz tas ir krēmīgs un viendabīgs. Pievieno cukuru, cieti, vaniļas ekstraktu. Iemaisa skābo krējumu. Masā iekuļ olas un beigās pievieno laima sulu un rīvētu laima miziņu.

    Uz atdzesētās cepumu pamatnes liek skābu ievārījumu. Piemēram, brūkleņu vai dzērveņu. Ja ir iespējams atrast veikalos, tad var izmantot apelsīnu miziņu želeju. Pāri lej krēmsiera masu un liek krāsnī cepties aptuveni vienu stundu.

    Kūku pēc cepšanas uzreiz nedrīkst ņemt ārā no cepeškrāsns. Lai tā tur vēl "dzīvojas" apmēram 2 stundas. Un pēc tam vēlams kūkai vēl vismaz pāris stundas pastāvēt ledusskapī.

    Dekorē ar piparkūkām.

    Lai labi garšo!

    Uzliec kroni vasarai! Reģistrējies "Delfi Abonementa" loterijai un laimē ielūgumus uz ziedu festivālu Pakrojas muižā, izklaides parku "Avārijas brigāde", kā arī citas karaliskas balvas! Reģistrējies šeit.
    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form