Foto: Shutterstock
Gardas pītās maizītes ar rozīnēm gan ikdienai, gan svētkiem.
100Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gmilti50 graugs100 gcukurs250 mlpiens1 šķipsnasāls200 gsviests0.5 TKmalts kardamons200 grozīnes2 ĒKpiens1 gab.olas dzeltenums

Sagatavošana

1

Miltus ieber bļodā, vidū uztaisa padziļinājumu, tajā iedrupina raugu, uzber nedaudz cukura un uzlej siltu pienu, samaisa.

2

Pievieno pārējo cukuru, sāli, kardamonu un ļoti mīkstu, ļoti labi saputotu sviestu.

3

Samīca mīklu, pievieno noskalotas, nosusinātas rozīnes, ļauj 30 - 40 minūtes rūgt siltā vietā, izmīca, taisa pīnītes, ļauj vēlreiz ½ stundu rūgt.

4

Olas dzeltenumu samaisa ar pienu, apsmērē pīnes, ja vēlas, apkaisa ar kristālcukuru.

5

Cep 200*C, kamēr izcep. Te galvenais uzsvars ir uz ļoti kārtīgu uzraudzēšanu.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!