Foto: Shutterstock
Izcilas plānās pankūkas, kas piemērotas pildīšanai un tīšanas laikā neplīsīs, un saturēs pildījumu skaistā tīstoklītī. Pildījumam var izmantot sagatavotu malto gaļu, biezpienu vai sieru, banānus vai citus augļus.
60Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 olas1 ĒKcukurs0.5 TKsāls1 TKvaniļas ekstrakts150 mlmilti150 mlkartupeļu ciete300 mlpiens2 ĒKsviests (kausēts)300 mlverdošs ūdens sviests (cepšanai) BIEZPIENA PILDĪJUMAM:400 gbiezpiens2 ĒKcukurs1 olas dzeltenums

Sagatavošana

1

Sakuļ olas ar cukuru, pēc tam pievieno sāli un vaniļas ekstraktu. Bļodā ieber miltus un kartupeļu cieti, labi izmaisa. Vidū izveido bedrīti un ielej sakultās olas. Sākot maisīt no vidus, iemaisa olas miltos, vienlaicīgi pakāpeniski pievienojot pienu.

2

Turpinot nepārtraukti maisīt, pamazām pievieno kausētu sviestu un verdošu ūdeni. Kad viss samaisīts, noliek mīklu atpūsties 30 minūtes.

3

Sakarsē pannu ar nelielu daudzumu sviesta, lej ar kausiņu mīklu un cep pankūku no abām pusēm zeltainu, ja vēlas ēst plānās pankūkas. Savukārt, ja pankūkas ir plānots vēlāk pildīt, tās cep tikai no vienas puses.

4

Kad neceptā puse ir sausa, pankūku uz dažām sekundēm apgriež apkārt (lai liekot pankūkas vienu uz otras, tās nesaliptu kopā) un noņem no pannas. Pankūkas liek uz plata šķīvja, lai atdziest.

Ar biezpienu pildītas pankūkas

Bļodiņā sajauc biezpienu ar cukuru, pievieno olas dzeltenumu, vēlreiz izmaisa. Ja vēlas, pievieno vaniļas cukuru vai vaniļas ekstraktu, vai smalki rīvētu apelsīna miziņu, svaigus augļu gabaliņus.

Kad pankūkas pietiekami atdzisušas un var noturēt rokās, pildījumu liek uz zeltaini apceptās puses, satin tīstoklīšus un bālo pusi apcep kraukšķīgi brūnu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!