Foto: Publicitātes foto
Kraukšķīga auzu miltu pamatne, skābens plūmju ievārījums un gaisīgas olbaltuma putas – pasaka, ne kūka! Recepti iesaka kulinārijas blogere Betija Kalēja.
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 Paciņa auzu drumstalu kūkas maisījuma "Dobeles Dzirnavnieks"200 gauksts sviests, sagriezts kubiņos400 gplūmes40 gcukurs sviests veidnes ieziešanai4 olu baltumi220 gcukurs

Sagatavošana

1

Lielā bļodā ieber sauso maisījumu, kam pievieno sviestu. Ar pirkstu galiem sastāvdaļas saberž, līdz iegūta rīvmaizes konsistence.

2

Kūkas veidnē (aptuveni 24 cm diametrā) ieklāj cepamo papīru, ietauko sānu malas. Drumstalas ieber veidnē un, stingri piespiežot, ar pirkstiem izlīdzina.

3

Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 180 grādos 20-25 minūtes, līdz virspuse zeltaini brūna. Atdzesē.

4

Pa to laiku plūmēm izņem kauliņus un sagriež tās nelielos gabaliņos. Liek katliņā ar cukuru un vāra aptuveni 15 minūtes līdz viendabīgai konsistencei. Atdzesē.

5

Olbaltuma "micītes" pagatavošanai lielā bļodā liek olu baltumus un cukuru. Bļodu liek virs katliņa, kurā ieliets nedaudz ūdens tā, lai tvaiks sildītu bļodu. Ik pa brīdim maisot, olas baltumu karsē, līdz cukurs izšķīdis. To pārbauda, parīvējot masu starp pirkstiem - ja jūtami cukura graudiņi, masa vēl jākarsē.

6

Bļodu noņem no katliņa un puto, izmantojot mikseri, aptuveni 10 minūtes, līdz masa trīskāršojusies, ir balta, stingra un spīdīga.

7

Uz atdzisušās pamatnes liek plūmju ievārījumu, uzmanīgi dekorē ar olbaltuma masu, izmantojot karoti vai silikona lāpstiņu. Ja vēlas, izmantojot virtuves degli, olbaltuma "micīti" no ārpuses apdedzina.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!