Kad pirmais satraukums par jauno mācību gadu noplacis, prātā nāk citas raizes. Piemēram, par to, ko skolasbērns ēdīs. Pavāre un uztura speciāliste Jevgēnija Jansone un "Elvi" iesaka veselīga našķa variantu – pufīgas siera maizītes ar zaļumiem jeb skonus. Pie darba!
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gpilngraudu kviešu milti160 gaugstākā labuma kviešu milti1 TKcukurs0.5 TKsāls100 gauksts sviests100 gsarīvēts cietais siers (Čederas, Holandes, Tilsiter, Maasdam vai tml.)1 saujasmalki sakapāti pētersīļi2 gab.olas180 mlpaniņas piens maizīšu apsmērēšanai

Sagatavošana

1

Lielā bļodā sajauc kviešu miltus, cukuru, sāli un cepamo pulveri.

2

Uzrīvē uz miltu maisījuma sviestu, ar rokām iemaisa to miltos, veidojot drupačas. Nemaisa ilgi, miltu maisījumam jāpaliek pēc iespējas aukstākam!

3

Pievieno rīvētu sieru un pētersīļus, visu samaisa.

4

Atsevišķā traukā sajauc olas ar paniņām un pielej sausajam maisījumam, visu samaisa, līdz mīkla ir viendabīga un turas kopā (neļaujies kārdinājumam pievienot vēl miltus!).

5

Liek mīklu atdzesēties ledusskapī uz 30 minūtēm.

6

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādu karstumam.

7

Izveido no mīklas vidēji 3 cm biezu apli aptuveni 25 cm diametrā, tad sagriež to 8-10 trīsstūrīšos.

8

Kārto mīklu uz cepamās paplātes, kas izklāta ar cepampapīru, katru mīklas gabaliņu liekot aptuveni 2 cm attālumā vienam no otra (cepšanas laikā tie kārtīgi uzbriest).

9

Katru maizīti apslaka ar pienu un cep 15-20 minūtes, līdz tie kļūst zeltaini.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!