Rabarberu un kivi ievārījums
Foto: Shutterstock
0
Sarežģītība: viegli
Pasniegt atdzesētu
Loading...
Sastāvdaļas
800 g
800 g rabarberi, nomizoti
rabarberi, nomizoti
6
6 kivi
kivi
1
1 citrons
citrons
1 kg
1 kg cukurs
cukurs
  • Ikdienas maltītei
  • Pasaules Virtuve
  • Kad dārzā saauguši lekni rabarberu kāti, jādomā, kā tos likt lietā. Rabarberu un kivi ievārījums ar vieglu citrona miziņas aromātu ziemā lieti noderēs pie pankūkām, pīrādziņu pildījumā vai ziešanai uz baltmaizes šķēles.

    Rabarberus sagriež mazos gabaliņos. Citronam norīvē miziņu, pēc tam izspiež sulu. Nomizo kivi un saberž biezenī.

    1/2 kg cukura samaisa ar rabarberiem, kivi biezeni, rīvēto citrona miziņu, citrona sulu un ļauj 4 stundas ievilkties.

    Katlā, nepārtraukti maisot, uzvāra rabarberu un kivi masu, līdz tā bubuļo. Pievieno atlikušo cukuru, turpina vārīt vēl 10 minūtes.

    Ievārījumu pilda burciņās, cieši aizvāko, apgriež otrādi. Patur 20 minūtes. Tad burciņas atgriež atpakaļ un istabas temperatūrā ļauj atdzist.

    Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit.

    Comment Form